Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Geen vervroegde hernieuwing milieuvergunning Vliegveld Wevelgem
Brugge, 28/2/2002
De Bestendige Deputatie heeft op unaniem advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie beslist momenteel geen vervroegde hernieuwing toe te staan van de milieuvergunning. Dit gezien o.m het ontbreken van de beoordeling van het milieuactieplan. Het vliegveld te Wevelgem beschikt nog over een vergunning met looptijd tot 9 maart 2005.

Het vliegveld verkreeg wel een vergunning om de opslaginstallatie van de vliegtuigbenzine te vernieuwen. De vergunning loopt eveneens tot 9 maart 2005.

Ten einde nu reeds tegemoet te komen aan de bezwaren en het advies van de stad Kortrijk zal de Bestendige Deputatie aan de Vlaamse Minister van leefmilieu vragen een opvolgingscommissie op te richten, zoals deze bestaat in Oostende, Zaventem en Deurne.
De Bestendige Deputatie onderschrijft de vraag van de stad aan de minister van leefmilieu tot actualisering van de vergunningsvoorwaarden nl. m.b.t. de nachtvluchten en de Touch and Go.

Mocht de bevoegde minister daar niet op ingaan dan zal de bestendige deputatie zelf het initiatief nemen tot het vrijwillig oprichten van deze commissie. Ook de stad Kortrijk en de gemeente Wevelgem dienen er deel van uit te maken.

Opdrachten van de commissie zijn o.m. :

- het komen tot een betere communicatie met de omgeving
- optimale uitwisseling van gegevens

- het evalueren van de op korte termijn her in te dienen nieuwe vergunningsaanvraag met het oog op de verdere reductie van de hinder door nachtvluchten en het beëindigen van de Touch and Go op zaterdagnamiddag en zondag

- de opvolging van de vooruitgang in de uitvoering van het milieuactieplan