Ingezonden persbericht

VOORAANKONDIGING

NATIONAAL CONGRES OPENBARE GEZONDHEIDSZORG
donderdag 28 februari 2002, 9.30-16.00 uur
Vredenburg, Utrecht

Wat is Openbare Gezondheidszorg?
Openbare Gezondheidszorg (OGZ) bevat die delen van de gezondheidszorg en het openbaar bestuur die zich doelbewust richten op ziektepreventie en de bescherming en bevordering van de gezondheid van de bevolking. Voorbeelden zijn preventie van ongezonde leefwijzen, terugdringen van sociaal-economische gezondheidsverschillen, ondersteunen mantelzorg, bestrijden van infectieziekten, gezondheidsvoorlichting, geluidsoverlast en veiligheid in speeltuinen.

Voor wie is het congres bedoeld?
Beleidsmedewerkers, bestuurders, onderzoekers, zorgverzekeraars en alle anderen die werkzaam zijn op of interesse hebben in het brede werkterrein van de OGZ.
Welke onderwerpen komen zoal aan de orde?

* Een jaar na dato. Wat heeft de ondertekening van het Nationaal Contract OGZ tot nu toe opgeleverd. Zijn we op de goede weg en hoe gaan we verder.
* De eerste winnaar. De uitreiking van de Stimuleringsprijs Openbare Gezondheidszorg door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
* De gemeenteraad en landelijke verkiezingen. In hoeverre zijn OGZ thema's verwerkt in de verkiezingsprogramma's van de diverse politieke partijen, hoe kunnen wij deze programma's beïnvloeden en wat leveren zij op voor de volksgezondheid.
De onderwerpen zullen op verschillende manieren aan de orde komen tijdens plenaire sessies, productenparade, workshops, infomarkt, etc.

Wat heeft u altijd al willen weten over OGZ?
Ook u, als deelnemer, kunt mede de inhoud en vorm van het congres bepalen. Mail ons (info@fondsogz.nl) zo spoedig mogelijk uw meest prangende vraag die u op het congres beantwoord wilt zien. U kunt ook aangeven met wie of welke organisatie u van gedachten wilt wisselen over de OGZ.

Reserveer!
Noteer 28 februari 2002 nu alvast in uw agenda.
Het Nationale Congres OGZ, het congres dat u niet mag missen.

Meer weten?
Wilt u er zeker van zijn dat u de uitnodiging voor het congres ontvangt, mail dan uw adres naar info@fondsogz.nl of bel 070-3495300.

Organisatie
Het congres is een initiatief van het Stimuleringsfonds Openbare Gezondheidszorg (Fonds OGZ) en de Stuurgroep Nationaal Contract Openbare Gezondheidszorg. In de Stuurgroep participeren de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en GGD Nederland.

www.fondsogz.nl - www.stimuleringsprijsogz.nl - www.vogz.nl