Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MIN EZ:persconferentie commissie benchmarking

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam:persuitnodiging
Datum: 18-02-2002

PERSCONFERENTIE COMMISSIE BENCHMARKING

Rapportage Convenant Benchmarking energie-efficiency

Op 28 februari zal de heer Blankert, voorzitter van de commissie Benchmarking, een rapportage over het Convenant overhandigen aan minister Jorritsma van Economische Zaken en aan minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Dit gebeurt om 9:30 uur in het perscentrum Nieuwspoort te Den Haag

In deze rapportage wordt ingaan op de voortgang van het Convenant Benchmarking. Hoeveel bedrijven doen mee, hoe wordt de wereldtop vastgesteld, welke knelpunten zijn er? Ook zullen cijfers over de verwachte energiebesparing en de daarmee samenhangende reductie van CO2-uitstoot bekend worden.

Convenant Benchmarking
Op 6 juli 1999 sloot de Nederlandse overheid een overeenkomst met de industrie: het Convenant Benchmarking energie-efficiency. Daarin heeft de energie-intensieve industrie toegezegd uiterlijk in 2012 tot de wereldtop te behoren op het gebied van energie-efficiency. In ruil daarvoor zal de overheid de ondernemingen geen extra nationale maatregelen opleggen gericht op energiebesparing of CO2-reductie.

Meer informatie over het Convenant Benchmarking is te vinden op: www.benchmarking-energie.nl
Of bij het secretariaat van de Commissie Benchmarking 070-3796272

Informatie bij Jan van Diepen, telefoon: 070 - 379 60 73

18 feb 02 12:17