FNV

Verkiezingsmanifestaties in Zuidwest Nederland en Utrecht Regio Zuidwest - auke.blaauwbroek@vc.fnv.nl

Manifestaties in Zuidwest Nederland:
Met de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002 vlak voor de deur participeert de FNV in een aantal verkiezings-manifestaties en debatten die de komende weken georganiseerd worden. Buiten deze debatten om hebben wij met de landelijke en regionale presentatie van het FNV-onderzoek Gemeente Wees Minimaal Sociaal reeds een standpunt ingenomen. De door het CDA bestuurde gemeenten komen over het algemeen negatief uit het onderzoek en sommige wethouders kunnen dit moeilijk verkroppen. Daarentegen zijn er ook gemeenten met het CDA in het college die goed scoren en dat is voor ons de reden geweest om de gemeente Bergen op Zoom in het zonnetje te zetten.

Voor de FNV zijn de volgende thema`s inzet van de lokale debatten:
- gemeentelijk minimabeleid

- activeringsbeleid

- arbeidsmarktbeleid

- minderhedenbeleid
FNV Zuidwest Nederland leidt op 28 februari aanstaande het debat tussen de lijsttrekkers in de gemeente Tilburg waar het specifiek gaat om het minderheden-beleid van de gemeente. Daarnaast verlenen wij, of onze kaderleden, hun medewerking aan verkiezings-bijeenkomsten in Middelburg/Vlissingen, Roosendaal, Schouwen Duiveland, Bergen op Zoom en Moerdijk. Voor meer infomatie kunt u bellen met het secretariaat van FNV Regiowerk Zuidwest Nederland. Tel.nr. 0164 21 72 22.

Manifestatie in Utrecht:
De Sociale Alliantie organiseert een verkiezingsmanifestatie op 18 april 2002 in het Beatrixtheater Jaarbeurs te Utrecht. Ongeveer 500 deelnemers uit alle provincies confronteren de lijsttrekkers van de grotere partijen met hun eisen rond armoedebestrijding. De Sociale Alliantie presenteert een geactualiseerd "sociaal manifest" en biedt dat aan de lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen aan.

Doel van de manifestatie:
Presentatie van de toekomstvisie van de Sociale Alliantie met het oog op het door het nieuwe kabinet te voeren beleid. Enkele thema's zijn: Gezondheidszorg, arbeid, inkomen, migranten. Voorlopig programma:

Als u wilt deelnemen aan de manifestatie in Utrecht, dan kunt u zich aanmelden bij dhr. G. Heykoop - FNV Bondgenoten.
Tel.nr. 079-3610787. Bellen ná 19.00 uur.
Meer informatie bijvoorbeeld op internet: zie www.socialealliantie.nl of de sub-site van de FNV (via www.fnv.nl doorklikken naar "sociale alliantie")

auke.blaauwbroek@vc.fnv.nl
els.westdijk@vc.fnv.nl

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidwest .