Partij van de Arbeid

Den Haag, 26 februari 2002

Rick van der Ploeg bezoekt

Zoetermeer en Purmerend

Donderdag 28 februari brengt de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Rick van der Ploeg een bezoek aan Zoetermeer en Purmerend.

Rick van der Ploeg brengt om 13.00 uur een bezoek aan de studio van radiostation Zoetermeer FM, Da Costastraat 40. Na een rondleiding gaat de staatssecretaris in discussie over het voortbestaan van de lokale omroep. Wat is de rol van de overheid? En welke rol speelt multimedia?

Om 14.00 uur wordt De Boerderij, Amerikaweg 145 te Zoetermeer bezocht. De Boerderij is een cultuurpodium met een programma-aanbod dat bestaat uit concerten, dance-nights, cabaret en theater. Na een rondleiding langs het poppodium, oefenruimtes en de studio volgt rond 14.30 een korte inleiding over de rol van De Boerderij bij het actieplan ter uitbreiding van het cultuurbereik en het vak CKV. Aansluitend volgt een korte discussie over de fiscale problemen die poppodia ervaren.

Vervolgens gaat Van der Ploeg naar Purmerend. Rond 16.00 uur spreekt de staatssecretaris met Mehmet Kaya (coördinator migrantenraad), Els Kroese (wethouder en lijsttrekker te Purmerend) en vertegenwoordigers van allochtone doelgroepen over de stimulering van integratie van verschillende bevolkingsgroepen. Locatie: Wilhelminalaan 1 te Purmerend.

Rond 19.45 uur begint in partycentrum De Doele, Koemarkt 56 te Purmerend de forumdiscussie over de rol van de Algemene Programma Raad in relatie tot de mediawet. Dit onderwerp is in de gemeente Purmerend een belangrijk issue. De bijeenkomst eindigt om 21.30 uur.

Voor meer informatie: Angela de Jong 070 - 3182696