Ingezonden persbericht


Beslis mee in de binnenstad!

UITNODIGING

VERKIEZINGSDEBAT over

DIRECTE DEMOCRATIE in AMSTERDAM

CENTRUM

donderdag 28 februari a.s., aanvang 20.00 uur

Posthoornkerk, ingang Haarlemmer Houttuinen 47

Met o.a. Els Iping (PvdA), Gerard Smink (VVD), Yellie Alkema (D66), Joost Kircz (AA/DG), Klaas Woudwijk (CDA), Bernard Frank (Mokum Mobiel)

De politieke partijen in het nieuwe Stadsdeel Centrum hebben meer directe zeggenschap beloofd voor bewoners en gebruikers van dit stadsdeel. Uit vele partijen en organisaties nemen personen deel in de Beraadsgroep Directe Democratie, die 6 voorstellen heeft ontwikkeld voor toepassing van directe democratie ontwikkeld. Via een Opiniewijzer (publieksenquete) konden bewoners en gebruikers van de binnenstad zich over deze voorstellen uitspreken. Een overgrote meerderheid (86%) is voor invoering van directe democratie. Het agendarecht en interactief beleid staan bovenaan het wensenlijstje.

Tijdens dit Verkiezingsdebat zullen de politieke partijen van Amsterdam Centrum ingaan op de voorstellen voor directe democratie in dit stadsdeel. Welke partij wil het verst gaan met het laatste woord geven aan de burger?

De avond wordt opgeluisterd met live-muziek, videobeelden van de directe marktpleindemocratie in Zwitserland en een optreden van de oude Griek Pericles. Toegang gratis.

Directe democratie houdt in dat burgers, naast het stemmen

Bij verkiezing en, ook direct kunnen meepraten en meebeslissen over

Politieke onderwerpen. Voor mondige en zelfstandige burgers van

anno 2002 is directe democratie en noodzaak!

U bent allen van harte welkom.