-PERSBERICHT-

Amstelveen, 28 februari 2002

BEA SYSTEMS BREIDT HAAR ACTIVITEITEN IN APPLICATIE- INFRASTRUCTUURMARKT UIT

Op BEA's eWorld 2002 aangekondigde strategische partnerships en nieuwe producten bewijzen BEA's commitment aan de applicatie-infrastructuurmarkt.

BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) heeft vandaag een serie nieuwe producten en strategische initiatieven aangekondigd, die het marktleiderschap van het bedrijf op het gebied van applicatieservers versterken. Deze aankondigingen verstevigen daarnaast haar positie in de zich ontplooiende "applicatie-infrastructuur" markt. Binnen de IT-sector is dit de snelst groeiende markt, die jaarlijks verwacht wordt met 23% te zullen groeien tot 57 biljoen dollar in 2005. Hiermee overtreft deze de groei van de enterprise applicatie en de dienstensectoren.

Organisaties vertrouwen tegenwoordig op een reeks van elkaar verschillende technologieën, die samen de basis vormen voor hun software om bedrijfsapplicaties te kunnen ontwikkelen, implementeren, beheren, integreren en beveiligen. Helaas worden deze technologieën tot nu toe los van elkaar verzorgd, waardoor de onderliggende applicatie-infrastructuur bestaat uit meerdere lagen met niet op elkaar aansluitende technologie. De gefragmenteerde infrastructuur veroorzaakt een grote complexiteit, eindeloze vertragingen, en enorme uitgaven, wanneer organisaties hun applicaties, die zo essentieel zijn voor hun dagelijkse operatie, proberen te ontwikkelen of hun systemen willen uitbreiden of integreren.
Om aan de behoeften van de klant aan een degelijke enterprise software basis tegemoet te komen, is het BEA Weblogic Enterprise Platform gebouwd. Deze bestaat uit één van de industrie's beste applicatieserver, die geïntegreerd is met portal-; integratie; beheer-; beveiliging-; ontwikkeling- en implementatiefunctionaliteit. BEA is uniek door deze zes verschillende technieken aan te bieden in een enkel, vereenvoudigd, schaalbaar, betrouwbaar en veilig platform, dat een mondiale netwerkomgeving kan bedienen. Het BEA WebLogic Enterprise Platform bevat de marktleidende BEA WebLogic Server 7.0 TM als kern, de prijzen winnende BEA Weblogic Portal TM, BEA WebLogic Integration TM en de nieuwe BEA WebLogic Workshop (voorheen bekend onder codenaam "Cajun"). Het BEA WebLogic Enterprise Platform ondersteunt ook applicaties van derden, die op BEA gebouwd zijn, van meer dan 1000 onafhankelijke softwareleveranciers. Het platform van BEA biedt een basis applicatie-infrastructuur, die ontworpen is om informatiestromen te simplificeren, productiviteit te verhogen, beheerkosten te verlagen en te profiteren van huidige en toekomstige IT-investeringen.
"Het applicatieserver-platform zal zich met rasse schreden ontwikkelen tot een infrastructuursuite die haar wortels heeft drie fundamentele technologieën: de applicatieserver, de portalserver en de integratiebroker suite," zegt Yefim Natis, vice president en onderzoeksdirecteur van Gartner. "Trends in software, zoals door het internet gedistribueerde transacties, webdiensten en de opkomst van samengestelde applicaties, stellen nieuwe eisen aan bestaande applicatie-infrastructuren. De verhoogde graad van integratie tussen de kerncomponenten binnen de softwaresuite, zal de infrastructuuroplossing van een enkele leverancier steeds aantrekkelijk maken voor de doorsnee onderneming."

Tijdens zijn thematoespraak op eWorld, heeft mede-oprichter en CEO van BEA, Alfred Chuang, de plannen van het bedrijf uitgelegd om haar leidende positie in de markt voor applicatie-infrastructuren te verstevigen. Er zal maximaal gebruik gemaakt worden van het bestaande verbond van ontwikkelaars, partners en technologische innovaties, om aan de eisen van de klant te kunnen voldoen. Dit betekent de productiviteit te verhogen, resourcemanagement te vereenvoudigen en kosten te verlagen.

"De aankondigingen van vandaag verklaren BEA's strategie om het beste softwareplatform te bouwen, waarop bedrijfsapplicaties en webdiensten gebouwd worden en draaien," aldus Alfred Chuang. "En om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen, is ons platform werkelijk gestandaardiseerd. Het is gebaseerd op open industriële standaarden. Hierdoor kan het platform op Unix, Linux, Intel en mainframe architecturen draaien, zoals de realiteit van heterogene hardware platformen van de meeste grote organisaties vereist. Gezien ons marktleiderschap op het gebied van applicatieservers, is dit de volgende logische stap voor BEA. We hebben vertrouwen in het feit dat we net als in de markt voor applicatieservers ook in deze nieuwe sector uitermate succesvol zullen zijn.

De eWorld aankondigingen van vandaag omvatten:

· BEA Weblogic Platform 7.0 - Deze aankondiging markeert de lancering van BEA's platform als een enkel en geïntegreerd standaardpakket in de opkomende markt van applicatie-infrastructuren. Het BEA Weblogic Platform 7.0 is een tot één gesmolten platform voor het ontwikkelen en beheren van e-business applicaties en webdiensten. Het Weblogic Platform 7.0 van BEA bestaat ten eerste uit één van de beste applicatieservers van de industrie, ten tweede uit portaltechnologie die onderscheidingen heeft gewonnen, beschikt ten derde over begrijpelijke integratiediensten en gebruikersvriendelijke webdiensten en heeft bovendien het J2EE ontwikkelraamwerk. Zo biedt dit platform een productieve en kosteneffectieve IT-omgeving.

· De BEA's WebLogic Workshop, voorheen bekend onder codenaam 'Cajun' - BEA stimuleert de marktacceptatie van het WebLogic Platform 7.0 en BEA's applicatie-infrastructuur door haar zeer vereenvoudigde en flexibele ontwikkelraamwerk voor webdiensten; WebLogic Workshop. De BEA Weblogic Workshop zal het gebruik van J2EE uitbreiden naar een mogelijke 9 miljoen ontwikkelaars wereldwijd, die kwaliteitswebdiensten bouwen.

· BEA WebLogic Server 7.0 - Deze vervolgversie van werelds nummer één applicatieserver, vereenvoudigd de Java-complexiteit en geeft een maximale impuls aan de ontwikkeling- en implementatiecyclus. Het is ook de kern van BEA's producten voor applicatie-infrastructuren.

· BEA dev2dev - Dit is een geïntegreerd en begrijpelijk ontwikkelprogramma met een ontwikkelaarscommunity, die zich richt op het doorontwikkelen op het BEA WebLogic Enterprise platform. Dev2dev is de hoeksteen van BEA's strategie om haar bereik te vergroten naar één miljoen ontwikkelaars in dit fiscale jaar. Als enige ingang voor de BEA-ontwikkelaar, biedt dev2dev een geïntegreerd product, inclusief een training, online informatie en gereedschap, ondersteuning, en community-programma's voor ontwikkelaars op elk niveau.
Over BEA
BEA Systems is 's werelds marktleidend applicatie infrastructuur software bedrijf, met bijna 12.500 klanten wereldwijd, inclusief het grootste deel van de Fortune Global 500. BEA en het merk WebLogic zijn een van de betrouwbaarste namen in de industrie. Bedrijven die gebouwd zijn op het award winnende BEA WebLogic Enterprise Platform zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat om nieuwe diensten snel op de markt te brengen. BEA's platform is de de facto standaard voor meer dan 2.100 system integrators, onafhankelijke software leveranciers (ISV's) en application service providers (ASP's) om complete oplossingen te bieden die bedrijven snel naar hoge groei en winstgevendheid zullen brengen. BEA heeft haar hoofdkwartier in San Jose, Californië, en heeft 93 kantoren in 34 landen. BEA is te vinden op www.bea.com


- EINDE BERICHT -