-PERSBERICHT-

Amstelveen, 28 februari 2002

BEA en Sun brengen gezamenlijk de totale kosten voor een IT infrastructuur naar beneden

TCO van IBM software en hardware is 2.4 keer de kosten van een vergelijkbare oplossing van BEA en Sun

BEA Systems en Sun Microsystems hebben vandaag aangekondigd dat een combinatie van de producten van beide leveranciers bedrijven een optimale Total Cost of Ownership (TCO) kan opleveren in vergelijking met een oplossing van IBM. De resultaten van een recentelijk gepubliceerde analyse door de Crimson Consulting Group heeft laten zien dat de TCO van de IBM software en hardware 2.4 keer hoger ligt dan de vergelijkbare BEA en Sun oplossing. Concreet vertaalt zich dit in $ 32.1 miljoen aan kostenbesparing voor een CRM implementatie. De resultaten bewijzen de gezamenlijke waarde - in de vorm van minimale complexiteit, hoge groei capaciteit, lage totale kosten en de mogelijkheid om applicaties snel te implementeren - die BEA en Sun bedrijven kunnen leveren.

Inzicht in TCO-cijfer
De belangrijkste componenten in Total Cost of Ownership (TCO) zijn arbeid, onderhoud en support, software en hardware. Inzicht krijgen in de hoogte van het jaarlijkse TCO-cijfer helpt bedrijven de doorlopende kosten die een applicatie met zich mee brengt beter begrijpen en stelt hen in staat om betere budgetvoorspellingen te doen. Dit punt wordt verder onderstreept door het feit dat een typisch Fortune 1000 bedrijf gemiddeld 48 applicaties en 14 databases in de lucht houdt, en bedrijven jarenlang vertrouwen op hun applicatieplatform. "Sun en BEA vormen de basis voor de schaalbare, betrouwbare J2EE enterprise infrastructuur waar we ons bedrijf de komende 10 jaar op baseren," aldus Kevin Armstron, associate vice president van de Technology Group bij National Century Financial Enterprises. "Deze infrastructuur heeft ons in staat gesteld applicaties en portals te implementeren waarmee we onze klanten, investeerders, werknemers en partners beter van dienst kunnen zijn. Sun en BEA zijn voor ons een uitstekende combinatie die onze TCO verlagen door het aanbieden van superieure technologie, service en support."

BEA-Sun oplossing vergeleken met IBM
Ter verdere ondersteuning van Sun en BEA's TCO, heeft de Crimson Consulting Group, een marktleidend marketingadviesbureau uit Los Angeles, recentelijk de TCO van IBM vergeleken met de TCO van de gecombineerde BEA en Sun oplossing. Crimson heeft drie verschillende scenario's geanalyseerd waarin consequent werd getoond dat de combinatie van BEA WegLogic software en Sun hardware een TCO voordeel opleverde in vergelijking met IBM WebSphere software en IBM hardware. Eén van de scenario's liet een CRM applicatie over drie computer data centers lopen en vroeg hoge kwaliteit performance en 100% beschikbaarheid. Crimson's analyse liet zien dat IBM's TCO 2.4 keer hoger lag, of $32.1 miljoen meer bedroeg, dan de combinatie van BEA WebLogic software en Sun Enterprise systems.

Samenwerking leidt tot verbeterde efficiency
De samenwerking tussen Sun en BEA helpt het automatiseren van e-businesses vereenvoudigen en draagt bij aan het uitsluiten van risico's. BEA en Sun helpen de complexiteit minimaliseren, leveren betere groeimogelijkheden en zorgen voor de mogelijkheid om applicaties snel te implementeren. Deze mogelijkheden leiden tot significant verbeterde efficiency van het data center en het stroomlijnen van de operationele kosten door een vereenvoudigde systeemomgeving die beter de managen is. Door sets van oplossingen, Sun iForce Centers, en enterprise en professionele diensten, zijn de Sun en BEA oplossingen zeer geschikt om snelle resultaten op te leveren.

"BEA is een van Sun's meest strategische partners," aldus Patricia C. Sueltz, executive vice president Software Systems group van Sun Microsystems. "We werken zeer uitgebreid samen met vele duizenden klanten en laten hen voortdurend de lagere TCO die een gezamenlijke BEA-Sun oplossing met zich meebrengt zien. Deze TCO analyse helpt het punt ondersteunen dat klanten van Sun en BEA significant verbeterde efficiency in het datacenter kunnen verwachten, alsmede gestroomlijnde operationele kosten en een minder complexe en beter te managen systeemomgeving."

Over BEA
BEA Systems is 's werelds marktleidend applicatie infrastructuur software bedrijf, met bijna 12.500 klanten wereldwijd, inclusief het grootste deel van de Fortune Global 500. BEA en het merk WebLogic zijn een van de betrouwbaarste namen in de industrie. Bedrijven die gebouwd zijn op het award winnende BEA WebLogic Enterprise Platform zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat om nieuwe diensten snel op de markt te brengen. BEA's platform is de de facto standaard voor meer dan 2.100 system integrators, onafhankelijke software leveranciers (ISV's) en application service providers (ASP's) om complete oplossingen te bieden die bedrijven snel naar hoge groei en winstgevendheid zullen brengen. BEA heeft haar hoofdkwartier in San Jose, Californië, en heeft 93 kantoren in 34 landen. BEA is te vinden op www.bea.com

Over Sun Microsystems, Inc.
Sinds de oprichting in 1982, heeft een enkelvoudige visie - Het Netwerk is de Computer - Sun Microsystems gestimuleerd tot haar positie als marktleidende leverancier van industrieel krachtige hardware, software en services die het internet aandrijven en bedrijven wereldwijd in staat stellen om hun bedrijfsvoering tot grote hoogte te drijven. Sun is gevestigd in meer dan 170 bedrijven en te vinden op het internet via www.sun.com.


-EINDE BERICHT-