-PERSBERICHT-

Amstelveen, 28 februari 2002

BEA systems en Intel committeren zich aan het optimaliseren van BEA's Java Virtuele Machine voor Intel architectuur

Intel kiest voor BEA's JVM om de goede prestatie van, op BEA en Intel gebaseerde, servers te waarborgen.

Intel en BEA Systems, Inc (Nasdaq: BEAS) hebben vandaag nieuwe details vrijgegeven over hun samenwerking, waaronder Intel's steun voor BEA's nieuwe Java Virtuele Machine (JVM) met de wederzijdse verplichting nauwer samen te werken om BEA's JVM te optimaliseren. Hier worden de uitstekende prestaties van het BEA Weblogic Enterprise Platform op Intel Xeon en Intel Itanium gebaseerde servers veilig gesteld en verder verbeterd wordt. De samenwerking is een antwoord op de vraag van klanten naar meer keuze tussen platfoms met een hoge prestatie en schaalbare Java 2 Enterprise Edition (J2EE) bedrijfssoftware mogelijkheden. BEA's nieuwe JVM is gebaseerd op de JRockit technologie van het gisteren overgenomen Appeal Virtual Machines. Dit maakt een uitstekende prestatie van BEA's software op Intel Architectuur compatible systemen zoals Microsoft Windows en Linux mogelijk.

Het BEA WebLogic Enterprise Platform laat, wanneer het draait op Intel architectuur en gebruik maakt van BEA's nieuwe JVM, een nieuw record zien volgens de onafhankelijke ECperf standaard: 47% hogere prestaties tegen 25% lagere kosten per transactie, afgezet tegen de eerstvolgende concurrent. De resultaten werden behaald op twee Intel gebaseerde servers gebruikmakend van vier Intel Pentium III Xeon processors met 900 MHZ op Windows OS en twee geclusterde HP LT6000R NetServers. Ecperf is een industriestandaard die schaalbaarheid en prestaties van J2EE servers meet.

"Onze gezamenlijke inspanningen zijn er op gericht om BEA WebLogic Enterprise Platform in de markt te zetten als best presterende en meest kostenefficiënte platform dat beschikbaar is" aldus John Davies, vice president, Intel Sales en Marketing groep. "Deze samenwerking voorziet in de hedendaagse zakelijke behoefte door een breed bereik van platforms aan te bieden zonder dat het ten koste gaat van de functionaliteit en de mogelijkheid het systeem snel in de organisatie in te zetten."

"Door deze samenwerking met Intel, vergroot BEA voor haar bestaande platform de beschikbaarheid voor ontwikkeling en inzetbaarheid, hetgeen belangrijk is voor een grotere afzet van BEA's applicatie infrastructuur, nu al duidelijk marktleider met zijn WebLoggic Server oplossing" zegt Scott Dietzen, CTO BEA Systems. "De echte winnaars van deze aankondiging zijn BEA's klanten, zeker degene die een heterogene computer omgeving hebben. Dankzij onze samenwerking met Intel , kan BEA haar klanten nu een applicatie infrastructuur platform, inclusief zowel de 32 als de 64 bit Intel architectuur, bieden dat als beste presteert tegen lage kosten.

Over BEA
BEA Systems is 's werelds marktleidend applicatie infrastructuur software bedrijf, met bijna 12.500 klanten wereldwijd, inclusief het grootste deel van de Fortune Global 500. BEA en het merk WebLogic zijn een van de betrouwbaarste namen in de industrie. Bedrijven die gebouwd zijn op het award winnende BEA WebLogic Enterprise Platform zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat om nieuwe diensten snel op de markt te brengen. BEA's platform is de de facto standaard voor meer dan 2.100 system integrators, onafhankelijke software leveranciers (ISV's) en application service providers (ASP's) om complete oplossingen te bieden die bedrijven snel naar hoge groei en winstgevendheid zullen brengen. BEA heeft haar hoofdkwartier in San Jose, Californië, en heeft 93 kantoren in 34 landen. BEA is te vinden op www.bea.com

Over Intel
Intel, 's werelds grootste chipontwikkelaar, is tevens marktleidend producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is beschikbaar via www.intel.com/pressroom.


-EINDE BERICHT-

Peter Zadrozy, BEA deskundige op het gebied van Performance en Dinesh Rao, manager Business Development Intel Benelux zijn bereid u een persoonlijke toelichting op de samenwerking te geven.

Tevens is het mogelijk een bezoek te brengen aan één van de Intel Solution Centers in Europa. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.