Ingezonden persbericht

Adobe LiveMotion 2.0 en GoLive 6.0 nu verkrijgbaar

Amsterdam, 28 februari 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van network publishing, kondigt vandaag de verkrijgbaarheid aan van de Engelse versies van Adobe LiveMotion 2.0 en Adobe GoLive 6.0.

Adobe LiveMotion 2.0
LiveMotion 2.0 biedt webontwerpers en ontwikkelaars een snelle en efficiënte manier voor het
creëren van interactieve content en animatie voor het web. Het pakket completeert de Adobe design workflow door de ongeëvenaarde integratie met Adobe's familie van professionele tools op het gebied van webdesign en dynamische media, inclusief Adobe Photoshop®, GoLive® en After Effects®. De krachtige en intuïtieve ontwerpfuncties van het product - inclusief een uitgebreid model voor tijdlijnen - biedt webprofessionals de mogelijkheid hun creativiteit vleugels te geven en de productietijd sterk te verkorten.

Adobe LiveMotion 2.0 voor Mac OS (9.1, 9.2 en 10.1) en Windows® (XP, 2000, 98 en ME) is verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs van 499 euro voor de Engelstalige versie. De Nederlandstalige versie wordt half maart verwacht en heeft een verwachte verkoopprijs van 429 euro. Aanvankelijk geldt voor beide versies een introductieprijs van 229 euro. Geregistreerde gebruikers van LiveMotion kunnen upgraden naar versie 2.0 voor een gereduceerde prijs van 109 euro voor zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige versie. LiveMotion 2.0 zal ook verkrijgbaar zijn in een pakket met GoLive 6.0 voor een verwachte pakketprijs van 559 euro voor de Engelstalige versie en 519 euro voor de Nederlandstalige versie. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de verwachte detailhandelsprijzen en kunnen variëren. Alle genoemde prijzen zijn geschatte prijzen exclusief BTW.

Gratis upgrade
Klanten die een pakket LiveMotion 1.0 hebben aangeschaft in de volgende periodes hebben recht op een gratis upgrade naar LiveMotion 2.0:

Engels: tussen 8 januari 2002 en 8 april 2002
Nederlands: tussen 11 februari en 11 juli 2002

Adobe GoLive 6.0
Adobe GoLive 6.0-software biedt krachtige mogelijkheden voor site-beheer en samenwerking, draadloze authoring en ongeëvenaarde ondersteuning voor het opnemen van print- en videocontent in de productiecyclus van webontwerpen. GoLive 6.0 is nauw geïntegreerd met Adobe's familie van professionele ontwerpproducten, inclusief Adobe InDesign, LiveMotion, Photoshop en Illustrator. In combinatie met InDesign 2.0 stelt GoLive de gebruiker in staat print content door middel van intuïtieve XML-tags gemakkelijk aan te passen aan het web.

Adobe GoLive 6.0 voor Mac OS (9.1, 9.2 en 10.1) en Windows® (XP, 2000, 98 en ME) is verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs van 499 euro voor de Engelstalige versie. Begin april wordt de Nederlandstalige versie verwacht en deze heeft een verwachte verkoopprijs van 469 euro. Geregistreerde gebruikers van eerdere versies van GoLive kunnen upgraden naar versie 6.0 voor een gereduceerde prijs van 119 euro voor de Engelstalige versie en 109 euro voor de Nederlandstalige versie.

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de verwachte detailhandelsprijzen en kunnen variëren. Alle genoemde prijzen zijn geschatte prijzen exclusief BTW.

Gratis upgrade
Klanten die een pakket GoLive 5.0 hebben aangeschaft in de volgende periodes hebben recht op een gratis upgrade naar GoLive 6.0:

Engels: tussen 8 januari 2002 en 8 maart 2002
Nederlands: tussen 26 februari en 26 juli 2002

Over Adobe
Sinds de oprichting in 1982, creëert Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) bekroonde softwareoplossingen voor publicaties via netwerken
- softwareproducten waarmee klanten visueel rijke producten kunnen creëren, beheren en leveren die door een ieder, overal op elk apparaat te gebruiken zijn. Adobe kan de volgende creatieve professionals onder zijn klanten rekenen: web- en grafisch ontwerpers en digitale videoartiesten (DV), professionele uitgevers, documentintensieve bedrijven, zakelijke gebruikers, en thuisconsumenten. Adobe is het op één na grootste PC-softwarebedrijf in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1 miljard dollar.

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Photoshop, ImageReady, AlterCast, Illustrator, InDesign, GoLive, LiveMotion, Premiere, After Effects, Acrobat en Photoshop Elements zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Macintosh en Macintosh OS X zijn handelsmerken van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de V.S. en in andere landen. Microsoft en Windows XP zijn hetzij geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de V.S. en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com