Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 28 februari 2002


Politie zoekt getuigen brand Katwijk (D2)
De politie van Katwijk is op zoek naar geuigen van de brand aan de Cantineweg van maandag 25 februari. De brand brak uit rond 23.40 uur. Mogelijk hebben getuigen personen gezien die zich vóór, tijdens of na de brand verdacht ophielden in de omgeving van de Cantineweg. Ook hebben mensen mogelijk onbekende voertuigen rond de tijdstippen van de brand gezien. Alle informatie over de brand kan worden doorgegeven aan het politiebureau van Katwijk aan de Piet Heinlaan of via 0900-8844.

Auto over de kop Noordwijk (D1)
Een 37-jarige Leidschendammer si woensdag 27 februari rond 07.50 met de auto over de kop geslagen op de Randweg. Hij verklaarde dat hij moest uitwijken voor twee herten en hierop in de berm terechtkwam. Vervolgens sloeg het voertuig over de kop. De man raakte lichtgewond en is voor alle zekerheid naar het LUMC overgebracht.

Woninginbraak Lisse (D1)
Bij een woning aan het Jacob van Ruysdaelplein is woensdagmiddag 27 februari ingebroken. Men is binnengekomen via de achtertuin door de achterdeur te forceren. Uit de woning zijn cd's, geld en paspoorten meegenomen.

Onder invloed Oegstgeest (D1)
Agenten zagen in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari rond 01.00 uur een auto slingerend over de Rijnsburgerweg rijden. Op de Warmonderweg hebben ze de automobilist, een 52-jarige Oegstgeestse, een stopteken gegeven. De eerste ademtest gaf aan dat zij gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 495 ug/l uit. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Man geeft agent kopstoot onder invloed Noordwijkerhout (D1)
Agenten zagen in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari rond 01.30 uur een man slingerend naar de parkeerplaatsen aan de Zeestraat naar een auto lopen, instappen en wegrijden. De man, een 36-jarige Noordwijkerhouter, reageerde niet op meerdere stoptekens en stopte pas op de Brittenhuis. De rit door de wijk had hij met hoge snelheid en bochten afsnijdend afgelegd. Hij weigerde mee te werken aan de eerste ademtest en deelde een kopstoot uit aan een agent. Deze hield daar een pijnlijke bult boven de wenkbrauw aan over. De Noordwijkerhouter heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak Rijnsburg (D1)
Bij een woning aan de Populierenlaan is in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari ingebroken. Men is binnengekomen door het zogenaamde 'gaatjes boren' in het raamkozijn. Meegenomen zijn onder andere kleding, creditcards en paspoorten.

Getuigen gezocht Waddinxveen (D2)
Op woensdag, 20 februari, omstreeks 16.30 uur vond op de Prunusstraat in Waddinxveen een mishandeling plaats van een 13-jarige jongen. Een automobilist had zich kennelijk over het weggedrag van de jongen opgewonden, stapte uit zijn auto en sloeg de jongen op zijn gezicht. Daarna reed de man weg. Een vrouw met drie kinderen bij zich moet het voorval gezien hebben. De politie zou graag in contact willen komen met deze vrouw. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht zich met de politie in verbinding te stellen via 0900-8844.

Controle parkeerverordening Schoonhoven (D2)
Op 26 februari is 's ochtends gecontroleerd op fout parkeren in de Mr. Kesperstraat, de Gildemeestersstraat, de Keurmeestersstraat, de Ambachtsstraat, de Buiten de Veste en de Waagmeestersstraat. Er werd één overtreding geconstateerd, een voertuig dat op de stoep geparkeerd stond, deze kreeg een proces-verbaal.

Ongeval Lekkerkerk (D2)
Op 27 februari, 's middags rond 12.30 uur, is een graafmachine op de C.G. Roosweg gekanteld en te water geraakt. De chauffeur van de graafmachine kon het voertuig op tijd verlaten. Bij het proberen los te trekken van de machine is, rond 15.00 uur, één van de medewerkers met zijn been vast komen te zitten tussen een spanband. Het slachtoffer (leeftijd en woonplaats onbekend) is met de ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht. De graafmachine is enige tijd later uit de sloot getakeld.

Verkeersongeval Bodegraven (D2)
Op het kruispunt Goudseweg Nespad, is op 27 februari, 's middags rond 15.30 uur, een 46-jarige motorrijder uit Berkel en Rodenrijs betrokken geraakt bij een aanrijding waarbij hij beenletsel heeft opgelopen. De man reed op zijn motorfiets over de Goudseweg, toen hij op het kruispunt met het Nespad geen voorrang kreeg van een 56-jarige automobilist uit Warschau. De motorrijder is met beenletsel naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht.

Onder invloed Gouda (D2)
Met hoge snelheid reed op 28 februari, om 03.30 uur 's ochtends, op de Westhaven een 30-jarige automobilist uit Gouda. Op de Goejanverwelledijk kon de man worden aangehouden, hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau blies de man 480 Ug/l, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Onder invloed Alphen a/d Rijn (D3)
Op de Burgemeester Bruinslotsingel is op 27 februari, rond 19.45 uur, een 54-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 295 Ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Parkeercontrole Voorschoten (D4)
De politie heeft woensdag 27 februari een parkeercontrole uitgevoerd in het centrum van Voorschoten. Hierbij werden 21 bekeuringen uitgeschreven. Het gaat hier om auto's die in de blauwe zone zonder parkeerschijf stonden geparkeerd.

Woninginbraak Leiden (D4)
Bij een flatwoning aan het Vijf Meiplein is woensdag 27 februari overdag ingebroken. Men is waarschijnlijk binnengekomen via het portiek en vervolgens door de deur van de woning te flipperen. Uit de woning ontbreken geld, een paspoort, twee tassen en sieraden.

Beroving Leiden (D4)
Een 27-jarige Leidse is woensdag 27 februari rond 19.00 uur van haar tas beroofd door twee onbekende mannen. De twee mannen benaderden haar van achteren en gingen vervolgens aan weerszijden van haar lopen. Een van de mannen trok aan haar haar waardoor zij viel. Hierbij moest ze haar handtas loslaten. De mannen zijn weggerend in de richting van de Marnixstraat.

Getuigen overlopen inbrekers Leiden (D4)
Drie inbrekers zijn woensdag 27 februari rond 21.00 uur overlopen bij een inbraak in een hoekwoning aan de Van Slingelandtlaan. Men was binnengekomen door een ruit aan de achterkant van de woning te vernielen. Men doorzocht de woning toen de getuigen, een zoon van de bewoners en zijn vrouw, langskwamen waarvan het drietal schrok en de woning uitvluchtte. Een van hen klom op het dak van de garage en vluchtte zo weg. De andere twee bleven staan aan de achterkant van de woning. Een van deze twee gaf een van de getuigen, een 49-jarige Leidenaar, een klap. Hierop renden ze weg. De vrouw van de Leidse getuige is nog achter het tweetal aangerend in de richting van de Kempenaerstraat, maar verloor ze uit het zicht. Het is nog