HOUT EN BOUWBOND CNV

CNV: functie calculator zet niet aan tot fraude

'De functie van calculator in de cao voor het uitvoerend en technisch personeel in de bouw (uta-cao) zet op zich niet aan tot fraude'. Aldus Gijs Lokhorst, onderhandelaar van de Hout- en Bouwbond CNV. Daarmee neemt de bond afstand van het standpunt van werkgeversorganisatie AVBB en deels ook van die van fnv-bouw. Die bond zegt in de Volkskrant van vandaag dat de functieomschrijving van de calculator inderdaad tot fraude aan kan zetten en wil de omschrijving om die reden veranderen.

Het is volgens Lokhorst 'te absurd voor woorden dat een functieomschrijving die al sinds jaar en dag onderdeel is van het van het functieclassificatiesysteem in de uta-cao aan zou zetten tot fraude'. De functie is bovendien noodzakelijk bij het tot stand komen van bouwwerken. Lokhorst wijst er bovendien op dat deze functie niet voorkomt in de bouw-cao.

Het vakgroepbestuur uta-bouw van de Hout- en Bouwbond CNV met het oog op de komende cao-onderhandelingen voorgesteld de functieomschrijving voor de calculator aan te passen, omdat deze verouderd is. Dat geldt overigens voor meer functieomschrijvingen in de uta cao.

Noot voor de reactie:
Verdere informatie over dit persbericht kunt u opvragen bij Gijs Lokhorst, sectorbestuurder Bouw. Telefoon 030 6597711 of 06 51202970

28 feb 02 11:26