Ingezonden persbericht


NIEUWE GRAFISCHE KAARTEN VAN CREATIVE VOEGEN
EXTRA VERMOGENS- EN KWALITEITSDIMENSIE TOE AAN
GAMING EN ENTERTAINMENT
Eerste drie producten in nieuwe 3D Blaster 4-familie van Creative maken gebruik van NVIDIA GeForce4 GPU om indrukwekkende
flexibiliteit en prestaties te bieden aan alle mogelijke gebruikers; van de prille beginner tot de absolute top-gamer.

Amsterdam, 28 februari 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het Internet, kondigt de beschikbaarheid aan van de eerste drie producten in haar nieuwe serie grafische kaarten op basis van de GeForce4 GPU (grafische verwerkingseenheid) van NVIDIA. Deze producten - de 3D Blaster 4 Ti4400, 3D Blaster 4 MX440 en 3D Blaster 4 MX420 - voorzien in de behoeften van prijsbewuste gebruikers die topprestaties eisen, zowel bij algemeen gebruik als het spelen van pc-games. Met deze kaarten wordt een reeks spannende - volledige - 3D-spellen meegeleverd.

De 3D Blaster 4 Ti4400 is hét product voor de echte spelfanaat die alleen het beste van het beste wil. Met 128MB DDR RAM bij 550 MHz, dubbele 350MHz RAMDAC's en een bandbreedte tot 8,8GB/seconde, kan de geïntegreerde GeForce 4 GPU een verbijsterende 125 miljoen driehoeken/seconde verwerken met een vulsnelheid tot 4,4 miljard samples/seconde. Deze grafische kaart, die is uitgerust met superieure technologieën van NVIDIA, zoals het nfiniteFX(tm) II-engine voor vrijwel onbeperkte speciale effecten; nieuwe schaduweffecten voor pixels en hoekpunten voor ultrarealistische afbeeldingen, animaties en oppervlaktestructuren; nView-weergavetechnologie; Accuview Antialiasing(tm) en Lightspeed Memory(tm) Architecture II, biedt optimale prestaties en een ongeëvenaarde veelzijdigheid. De 3D Blaster 4 Ti4400, die compatible is met AGP 2x en 4x, met ondersteuning voor gelijktijdige uitvoer via beeldscherm en TV en met aansluitmogelijkheden voor VGA, DVI en TV-uit, is gemakkelijk te configureren en te besturen waardoor een optimaal realisme op het gebied van computergames en thuisentertainment mogelijk wordt. De 3D Blaster 4 Ti4400 is beschikbaar vanaf begin maart voor 449,90 Euro inclusief BTW.

De 3D Blaster 4 MX440 voorziet gematigd fanatieke gamers en andere enthousiaste gebruikers van uitmuntende GeForce4-prestaties. Met 64MB DDR RAM bij 400 MHz, dubbele 350 MHZ RAMDAC's en een geheugenbandbreedte tot 6,4GB/seconde, kan de geïntegreerde GeForce 4 GPU een vulsnelheid tot 1,1 miljard texels/seconde realiseren en tot 34 miljoen driehoeken/seconde verwerken. Deze kaart biedt uitzonderlijk goede resultaten dankzij complementaire technologieën zoals nView-weergavetechnologie, Accuview Antialiasing(tm) en Lightspeed Memory(tm) Architecture II. Met zijn goede weergave-opties en beeldkwaliteit vormt het dé perfecte keuze voor gebruikers die hoge prestaties tegen een redelijke prijs eisen. En vanwege de compatibiliteit met AGP 2x en 4x, plus de ondersteuning voor gelijktijdige uitvoer via beeldscherm en TV, is het de beste keuze voor de veeleisende gebruiker.
De 3D Blaster 4 MX440 is per direct beschikbaar voor 199,90 Euro inclusief BTW.

Met de 3D Blaster 4 MX420 krijgt ook de prijsbewuste gebruiker toegang tot de GeForce4 GPU, die in combinatie met de expertise van Creative uitzonderlijk gebruiksgemak en totale bestuurbaarheid biedt. Met 64MB SDR-geheugen bij 166MHz en dubbele 350MHz RAMDAC's, kan de geïntegreerde GeForce4 GPU een vulsnelheid van 1 miljard texels/seconde realiseren en 31 miljoen driehoeken/seconde verwerken. Functies zoals nView-weergavetechnologie, Accuview Antialiasing(tm) en Lightspeed Memory(tm) Architecture II staan garant voor maximale prestaties. Deze kaart, die compatible is met AGP 2x en 4x, voorziet in uitzonderlijke besturingsmogelijkheden voor weergave-opties en in een ongelofelijke grafische kwaliteit, zelfs voor pc's op instapniveau. Samen met de ondersteuning voor gelijktijdige uitvoer via TV en beeldscherm, vormt dit een belangrijke stap voorwaarts in de richting van een betaalbare, hoogwaardige grafische functionaliteit.
De 3D Blaster 4 MX420 is per direct beschikbaar voor 169,90 Euro inclusief BTW.

Eoin Leyden, Europees Brand Manager voor grafische producten bij Creative Labs: "Deze nieuwe kaarten maken optimaal gebruik van de voordelen van de NVIDIA GeForce4-chipset en zorgen ervoor dat gebruikers van alle niveaus hiervan kunnen profiteren. Deze introductie, van het instap- of upgrademodel 3D Blaster 4 MX420, via het standaardmodel 3D Blaster 4 MX440, tot aan het topmodel op spelgebied 3D Blaster 4 Ti4400, stelt ons in staat te voorzien in de behoeften van alle moderne gebruikers op het gebied van prestaties, technologie en kwaliteit."

De overige producten in de nieuwe reeks grafische kaarten van Creative, de 3D Blaster 4 MX460, voor topgamers met een beperkt budget en het topmodel, de 3D Blaster 4 Ti4600, voor de echte spelfanaten, komen binnenkort op de markt.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com
.

Beeldmateriaal van bovengenoemd product kunt u downloaden via: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel. +31 (0) 20 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777