Radio Nederland Wereldomroep

Lem van Eupen General Manager Radio Nederland Training Centre

Lem van Eupen is per 1 maart 2002 benoemd tot General Manager van het Radio Nederland Training Centre (RNTC), het internationale trainingsinstituut dat is verbonden aan de Wereldomroep. Zij volgt in die functie Jaap Swart op, die na een dienstverband van 25 jaar met pensioen gaat.

RNTC houdt zich bezig met de rol van media in ontwikkeling en educatie. "Het gaat ons om de brugfunctie die journalisten en programmamakers vervullen in hun samenleving", zegt Lem van Eupen, "en dat betekent dat we ons niet beperken tot training in professionele vaardigheden. Daarnaast is het belangrijk dat mensen niet alleen betrouwbare, relevante en gebalanceerde informatie krijgen via de media, maar dat ze zelf ook toegang krijgen tot die media, dat hun stem wordt gehoord."

Zo is RNTC betrokken bij projecten overal ter wereld ter ondersteuning van het gebruik van media ten behoeve van democratisering, mensenrechten, corruptiebestrijding en gezondheidsvoorlichting (zoals HIV/AIDS campagnes). Met steun van de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking organiseert RNTC internationale cursussen voor journalisten en programmamakers uit ontwikkelingslanden. Verder is RNTC actief op het gebied van versterking van trainingscapaciteit in ontwikkelingslanden zelf. RNTC ontwikkelt ook cursussen voor de programmastaf van Radio Nederland Wereldomroep en voor medewerkers van bijvoorbeeld migrantenstations in Nederland.

Naast het hoofdkantoor in Hilversum heeft RNTC vestigingen in Costa Rica en - samen met Radio Nederland Wereldomroep - in Benin en samenwerkingsverbanden met tal van organisaties in het Zuiden.

Voor nadere informatie over RNTC, uw aanvraag van fotomateriaal of een interview met Lem van Eupen, kunt u contact opnemen met Marjolein Hulst, Persvoorlichting Radio Nederland Wereldomroep. T +31 35 672 42 12, F +31 35 672 43 43, M + 31 651 15 63 94, E marjolein.hulst@rnw.nl

Links:

email:

reacties@rnw.nl

Startpaginas:

Overige:

Nederlands:

www.wereldomroep.nl

Frequenties

vacatures

Engels:

www.rnw.nl

Overzicht uitzendingen

routebeschrijving

Spaans:

www.informarn.nl

Trainingen

uw reactie

Portugees:

www.parceria.nl

BVN TV

zoeken

Indonesisch:

www.ranesi.nl

TV-promotie

21c464.jpg21c4ed.jpg21c572.jpg

4_20020227

21c5f6.jpg 21c67b.jpg

© 2002
21c6ff.jpg
21c785.jpg