Ingezonden persbericht


---
MatrixOne gekozen als beste 'Private Marketplace Software Provider' door Industry Analyst Group
eMetaprise Research Report toont aan dat MatrixOne's oplossingen efficiëntere bedrijfsketens creëren voor wereldwijd opererende fabrikanten

Amsterdam, 28 februari 2002 -- MatrixOne, (NASDAQ: MONE), toonaangevend aanbieder van product collaboration oplossingen voor bedrijfsketens, is door eMetaprise Research, uitgeroepen tot beste leverancier van software voor besloten marktplaatsen. MatrixOne wordt geroemd om haar innovatieve product collaboration architectuur, visionaire strategie voor geprivatiseerde marktplaatsen, haar samenwerkingsverbanden en de uitgebreide, wereldwijde klantenbase. Dit staat te lezen in het onderzoeksrapport "Making the Case for a Private Marketplace: Insights from Early Adopters."

"De innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden van MatrixOne faciliteren real-time collaborative productontwikkeling door middel van een marktplaats-platform. Dit resulteert in efficiëntere bedrijfsketens en differentiatie voor wereldwijd opererende fabrikanten binnen de belangrijkste verticale markten," zegt Serge Wynen, principal analyst van eMetaprise Research. "Ons onderzoek bevestigt dat grote ondernemingen in toenemende mate de rol erkennen die besloten marktplaatsen spelen bij het realiseren van hun ondernemingsvisie. Besloten hubs en marktplaatsen stellen organisaties in staat hun zakelijke doelstellingen te behalen, waaronder efficiency, flexibiliteit, differentiatie en zichtbaarheid. MatrixOne levert de software-oplossingen om organisaties te helpen deze doelstellingen ook daadwerkelijk te realiseren."

Collaboration backbone
MatrixOne-oplossingen leveren het product collaboration raamwerk voor een groot aantal bekende besloten en publieke marktplaatsen. Hiertoe behoren onder meer Covisint, de publieke marktplaats voor de automobielindustrie opgericht door Ford, GM en Daimler Chrysler; e2open, de publieke marktplaats voor de elektronische industrie, opgericht door ondernemingen als IBM, Panasonic, Hitachi en Toshiba; Citadon, de grootste publieke marktplaats voor de bouw- en engineering industrie; en Johnson Controls, een belangrijke toeleverancier voor autofabrikanten die een besloten marktplaats voor deze branche heeft opgezet.

Besloten en publieke elektronische marktplaatsen
"De marktplaats-oplossingen van MatrixOne stellen innovatieve organisaties in staat hun producten op een andere wijze op de markt te brengen. De MatrixOne-technologie stelt bedrijven in staat de om hun productontwerp door middel van on-line marktplaatsen te stroomlijnen. Ook kunnen bedrijven dankzij de technologie de interactie tussen ontwikkeling en productieafdelingen verbeteren. Dit is van strategisch belang voor wereldwijde bedrijfsketens van klanten, leveranciers, partners en geografisch verspreide werknemers. Het heeft tot gevolg dat productontwikkelkosten kunnen worden gereduceerd en producten sneller op de markt kunnen worden gebracht," zegt Sam Zawaideh, vice president of products and solutions van MatrixOne.

Research top-10
De eMetaprise Research top-10 van 'Private Marketplace Solution Providers' is samengesteld uit de leveranciers die volgens eMetaprise het best tegemoet komen aan de voorwaarden die worden gesteld aan besloten marktplaatsen. De verkiezing tot nummer één van deze lijst onderstreept de rol van MatrixOne als belangrijke beïnvloeder in de ontwikkeling en acceptatie van oplossingen voor besloten marktplaatsen. Andere bedrijven die in de top 10 voorkomen zijn onder meer: SAP Markets, CommerceOne, Baan, J.D. Edwards, PeopleSoft, Manugistics, i2 en Oracle.

Over eMetaprise Research
eMetaprise Research, Inc. is een industry analyst group die zich richt op strategieën, zakelijke toepassingen en samenwerkingsverbanden die een zakelijke visie ondersteunen door middel van besloten en publieke marktplaatsen. Met vestigingen in Napels, Florida en Brussel, biedt eMetaprise Research (www.emetaprise.com) industrieel onderzoek en adviesdiensten aan Global 2000 organisaties en de
applicatiesoftware-industrie.

Over MatrixOne
MatrixOne verandert de manier waarop producten op de markt worden gebracht. Het eMatrix-platform en de Value Chain Portfolio-toepassingen maken on-line samenwerking mogelijk in wereldwijde bedrijfsketens en bieden veilige toegang tot onafhankelijke handelsgemeenschappen in besloten en openbare elektronische marktplaatsen. MatrixOne, een betrouwbare partner voor innoverende ondernemingen, helpt klanten de juiste producten snel op de markt te brengen. MatrixOne heeft wereldwijd meer dan 575 klanten in onder meer de technologiesector, ruimtevaart en defensie, de automobielindustrie, de communicatiebranche, de consumentenmarkt, de mechanische en machine-industrie, in de markt voor medische apparatuur en de procesindustrie. Onder andere General Electric, John Deere, Procter & Gamble, Nokia, Siemens, JDS Uniphase en Honda gebruiken MatrixOne-technologie. Het hoofdkantoor van MatrixOne staat in Westford, Massachusetts en het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië en distributeurs in Zuid-Amerika en Australië. Bezoek www.matrixone.com voor meer informatie.



Ingezonden persbericht