Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Steen en glas is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-02-2002

Bond teleurgesteld door opstelling werkgevers betonindustrie

CNV Steen en glas is zeer teleurgesteld door de opstelling van de werkgevers in de cao-onderhandelingen voor de 10.000 werknemers in de betonindustrie. Terwijl de bond een looneis onder de 4 procent stelt om daarmee vooral kwalitatieve verbeteringen te kunnen bereiken, worden deze juist door de werkgevers afgewezen. Cao-onderhandelaar Gert Jan de Besten: "Als de werkgevers in die opstelling volharden, gaat de looneis omhoog."

In de eerste ronde onderhandelen over de cao willen de werkgevers 1 procent loonsverhoging op 1 maart geven en 1 procent op 11 september. Invoering van vervroegd pensioen is door de werkgevers vertraagd, met als gevolg dat de kosten opnieuw moeten worden berekend. Investeren in werknemers wijst de werkgeversorganisatie BFBN af. Het gaat onder meer om erkenning van opleidingen buiten de branche, erkenning van verworven competenties, intensivering van cursussen Nederlands op de werkvloer en opleidingen tot bedrijfshulpverlener.

CNV Steen en glas wil onder andere verdere verbetering van de arbeidsomstandigheden. Daarom wil CNV Steen en glas verdere afspraken om lichamelijk zwaar werk te beperken, schadelijk geluid te bestrijden en blootstelling aan respirabele kwarts te voorkomen.

Ook wil de bond dat per bedrijf één vakbondskaderlid betaald het vakbondswerk kan verrichten.

Nadere inlichtingen:

Gert Jan den Besten (cao-onderhandelaar CNV Steen en glas) 026 - 495 53 22
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241