Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-02-2002 Persbericht hennepkwekerijen in Maastricht (17.00) Donderdag 28 februari 2002

Maastricht, hennepkwekerijen aangetroffen
:
De politie heeft donderdag 28 februari 2002 in twee naast elkaar gelegen woningen aan de Mr. Ulrichweg te Maastricht hennepkwekerijen aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werden beide kwekerijen geheel ontmanteld.
Het onderzoek naar de kwekerijen werd vanmiddag omstreeks 14.30 uur ingesteld naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving. In een van de woningen werd in aanwezigheid van de bewoner het onderzoek ingesteld. Bij het onderzoek in diens woning trof de politie op de zolderverdieping een inwerking zijnde hennepkwekerij aan bestaande uit 100 hennepplanten. Daarnaast trof de politie zes assimilatielampen aan, negen transformatoren, een koolstoffilter, ventilatoren, klokschakelaars, hygrometer en een dompelpomp. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werden deze in beslag genomen. Tegen de 34 jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht kreeg deze een transactievoorstel aangeboden van 1000 euro.
In de tweede woning trof de politie eveneens in aanwezigheid van de bewoonster op de zolderverdieping een hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 170 hennepplanten, zes groeilampen en zes transformatoren. Daarnaast trof de politie klokschakelaars aan, een koolstoffilter, ventilatoren en een hygrometer. Ook hier werd na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten deze kwekerij geheel ontmanteld. Tegen de 35 jarige bewoonster wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. De opgelegde boete is bepaald op 1700 euro.