Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 360 107
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

datum: 28 februari 2002

Aanbieding eerste Cliëntenmap

Vanmiddag, donderdag 28 februari 2002 wordt het eerste exemplaar van de Cliëntenmap door wethouder Niko Dol aangeboden aan de dames Ria Bosch en Aly Vos van Sociaal Beraad Enkhuizen. De aanbieding vindt plaats om 16.00 uur in de kamer van de wethouder in het stadhuis van de gemeente Enkhuizen. Na de aanbieding van vanmiddag wordt binnen twee maanden de map verstrekt aan iedere inwoner van Enkhuizen die maandelijks bijstand ontvangt.

De Cliëntenmap is bedoeld om cliënten van Sociale Voorzieningen te informeren over wetten en regelingen die op hun situatie van toepassing zijn. Ook worden mogelijkheden betreffende tegemoetkoming in bepaalde kosten besproken en hoe dit kan worden aangevraagd. De map is voorzien van informatie en folders en daarnaast is er ruimte voor het opbergen van alle papieren die betrekking hebben op de uitkering, zoals specificaties die tussentijds worden toegestuurd.

De map is, onder toezicht van wethouder Niko Dol, totstandgekomen door het taakveld Sociale Voorzieningen in samenwerking met het Sociaal Beraad Enkhuizen. Samen is getracht meer duidelijkheid te verschaffen in de brij van informatie. Doel is o.a. om de cliënten de helpende hand te bieden. Als symbool hiervoor krijgen de huidige cliënten naast de map ook een perforator aangeboden waarmee aanvullende informatie gemakkelijk aan de map kan worden toegevoegd.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met: Gerda de Jong, medewerker Publiekszaken/Communicatie Tel.: 0228 - 36 01 17