Gemeente Roermond

Roermond, 28 februari 2002

Gemeente presenteert definitieve oplossing zaalaccommodatie Leeuwen

Nadat in 1998 de zaal van het café aan de Burgemeester Thomas Wackersstraat in Leeuwen door brand is verwoest, is in het stadsdeel Leeuwen geen gemeenschapsruimte voor verenigingen meer beschikbaar. De heer en mevrouw Stienen hebben nu het plan opgevat om de afgebrande zaal aan de Burgemeester Thomas Wackersstraat te herbouwen. Het gemeentebestuur heeft vandaag met de heer Stienen overeenstemming bereikt over het gebruik van deze zaal door de verenigingen in Leeuwen. De gemeente is voornemens een bijdrage van ¤ 77.000,- beschikbaar te stellen indien er overeenstem-ming wordt bereikt tussen de heer en mevrouw Stienen en de verenigingen over de wijze van gebruik van de accommodatie door de verenigingen.

Door vertegenwoordigers van het stadsdeel Leeuwen en het gemeentebestuur zijn sinds de brand diverse acties ondernomen en plannen ontwikkeld om een oplossing te vinden. Voor het gemeentebestuur geldt immers dat een gemeenschap dient te beschikken over een laagdrempelige voorziening voor uitvoering van sociaal-culturele activiteiten. Zo zijn plannen ontwikkeld voor een gemeenschapsaccommodatie aan de Jules Breukers-straat, in combinatie met het realiseren van een overdekte speeltuin, een gemeenschaps-accommodatie aan de Kerklaan, in combinatie met een verenigingsgebouw voor La Loge Liberté, en een tijdelijke voorziening aan de Groeneweg. Al deze plannen stuitten echter op planologische, technische of financiële bezwaren, waardoor de realisatie van een voorziening voor Leeuwen erg lang op zich laat wachten.

Als alles volgens plan verloopt zal de zaal voor de kermis in Leeuwen echter een feit zijn. Wel zal de gemeenteraad het krediet beschikbaar moeten stellen en kunnen even-tuele bezwaarschriften tegen de bouwvergunning vertragend werken. Wethouder Jos van Rey is blij dat met deze oplossing eindelijk een einde komt aan het jarenlang ontbreken van een goede voorziening in Leeuwen: "Het heeft veel te lang geduurd en helaas hebben bezwaren uit de Leeuwense gemeenschap tegen een eerdere oplossing onnodige vertraging opgeleverd. Met de herbouw is ook verdere discussie over de accommodatie aan de Kerklaan 7 of de Jules Breukersstraat 9 overbodig geworden. We hopen dat de verenigingen nu weer snel gebruik kunnen maken van de nodige ruimte". Stadhuis, Markt 31 Postbus 900 6040 AX Roermond Telefoon (0475)359999 Fax (0475) 35 98 24 SNS-bank 82.15.28.580