Gemeente Etten-Leur

Cursus over het leven en werk van Vincent van Gogh

In 2003 is het 150 jaar geleden dat Vincent van Gogh in Zundert is geboren. Reden om in dat jaar extra aandacht te besteden aan zijn werk, zijn leven en vooral ook aan zijn geboortestreek. En als we praten over de geboortestreek dan bedoelen we daar niet alleen Zundert mee, maar de gehele streek van Zundert, Etten-Leur en Zevenbergen waar Vincent in zijn jonge jaren rondtrok en zo een basis legde voor zijn verdere ontwikkeling tot een groot kunstenaar. In 2003 dus, zullen er in de bovengenoemde plaatsen activiteiten plaatsvinden die hieraan aandacht zullen besteden. Wij verwachten in dat jaar ook veel mensen die een bezoek willen brengen aan zijn geboortestreek. Om deze bezoekers goed te kunnen ontvangen zijn gidsen nodig; mensen die het leuk vinden om iets te vertellen over dit gebied en die ook de link kunnen leggen naar het leven van Vincent van Gogh alhier.

Wij zijn er van overtuigd dat er genoeg mensen te vinden zijn die veel over de streek kunnen vertellen, maar die mogelijk twijfelen over hun Van Gogh-kennis. Daar willen we iets aan doen en daarom is er een Van Gogh-cursus opgezet waarin het leven van onze beroemdste schilder in zijn geheel behandeld wordt. Deze cursus is gratis voor al diegenen die bereid zijn om de komende jaren zo nu en dan groepen mensen rond te leiden door de eigen gemeente; mensen die dus in Etten-Leur of Zundert willen gidsen. De cursus bestaat uit 5 lessen, welke zullen plaatsvinden in Zundert, Etten-Leur, in het Kröller Müller Museum te Otterlo en in het Rijksmuseum Van Gogh te Amsterdam. Het cursus aanbod is inclusief de busreizen naar Amsterdam en Otterlo en rondleidingen door de musea.

De cursus zal plaatsvinden op de volgende data:
* Donderdag 28 februari, 19.30 uur - 21.30 uur in Cultureel Centrum van Gogh te Zundert

* Donderdag 14 maart, 19.30 uur - 21.30 uur in Cultureel Centrum van Gogh te Zundert

* Zaterdag 23 maart, 09.30 uur - 17.30 uur in Kröller Müller Museum te Otterlo

* Donderdag 4 april, 19.30 uur - 21.30 uur in Raadzaal te Etten-Leur
* Zaterdag 13 april, 09.30 uur - 17.30 uur Rijksmuseum Van Gogh te Amsterdam

Indien er voldoende belangstelling is voor 2 cursussen dan zal er een tweede cursus in dezelfde periode plaatsvinden met de busreizen op dezelfde dagen. De eerste twee lessen van de tweede cursus zullen dan in Etten-Leur plaatsvinden en de vierde les in Zundert. De cursus wordt gegeven door kunsthistoricus Rebecca Nelemans.

Personen die belangstelling hebben voor de cursus, maar geen gids willen worden, hebben de mogelijkheid om de cursus tegen betaling te volgen. De kosten voor de cursus bedragen in dat geval 140,00 per persoon.

Belangstelling? U kunt zich tot en met 8 februari a.s. opgeven voor de cursus bij Coby Smits-van Amstel en Kees Verdaasdonk (VVV/ Cultureel Centrum van Gogh te Zundert, tel. 076-5971999) en Natasja Rosier (Gemeente Etten-Leur, tel. 076-5024000).