VERENIGING EIGEN HUIS

overwaarde verzilveren of blijven wonen?

Vereniging Eigen Huis organiseert voorlichtingsavond voor senioren met een eigen huis.

Voor veel vijftig plussers levert het bezit van een eigen woning nogal wat vragen op.
Wil ik hier blijven wonen? Waar moet ik rekening mee houden als ik dit huis wil aanpassen? Wat zijn de gevolgen als ik mijn huis verkoop of als ik het schenk aan mijn kinderen? Kan ik wel een ander huis betalen? Kortom, vragen van allerlei aard die bij Vereniging Eigen Huis, belangenbehartiger van eigen woningbezitters, in de adviespraktijk dagelijks worden gesteld. Reden voor deze consumentenorganisatie een speciale voorlichtingsavond te ontwikkelen voor senioren met een eigen huis.

Op 28 februari a.s. zal in Amersfoort de voorlichtingsavond onder het thema 'Ouder worden en een eigen huis' worden georganiseerd. Het programma van deze avond gaat allereerst in op de levensloopbestendigheid van de woning. Er wordt gekeken naar praktische zaken die voor de oudere in en om het huis belangrijk zijn. Daarnaast wordt uitgelegd waar men bij verbouwing van de woning mee te maken krijgt.
Hierna zal worden ingegaan op de financiële consequenties van verbouwen en verhuizen. Wie geen verhuisplannen heeft krijgt nog een ander interessant onderwerp voorgeschoteld, namelijk de overwaarde van de woning. Het vermogen van de meeste ouderen zit immers vast in de eigen woning. Het nieuwe belastingstelsel zorgt voor nogal wat complicaties wanneer men deze overwaarde te gelde wil maken. Tijdens de voorlichtingsavond bespreekt men de zogenaamde 'opeet-constructies', maar ook mogelijkheden tot schenken en fiscaal vriendelijk overdragen van vermogen passeren de revue. Tenslotte wordt er aandacht besteed aan het nieuwe erfrecht en de mogelijkheden om successie te besparen.

Wie belangstelling heeft om de voorlichtingsavond bij te wonen kan zich schriftelijk, telefonisch, of per e-mail aanmelden bij: Vereniging Eigen Huis, Postbus 735, 3800 AS Amersfoort, telefoonnummer 033-4507633/4507645, e-mail: scholing@veh.nl De kosten voor het bijwonen van de avond bedragen EU 20,- per huishouden. Bij dit bedrag is de uitgebreide documentatie inbegrepen.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie over de voorlichtingsavond of over de 'vereniging eigen huis' kunt u terecht bij Magda Coppoolse, afdeling scholing, 033 4507434.


06 feb 02 08:00