Ingezonden persbericht


VUL DE OPINIEWIJZER IN OVER DIRECTE DEMOCRATIE...


... en spreek u uit voor een volgende stap in de evolutie van onze democratie
Op www.beslismee.nl vindt u een Opiniewijzer (enquete) waarin burgers hun mening gevraagd wordt over 6 voorstellen voor directe democratie, waaronder het referendum en volksinitiatief. De Opiniewijzer heeft betrekking op de Binnenstad van Amsterdam maar kan door iedereen ingevuld worden.

De uitkomsten van de Opiniewijzer vormen het uitgangspunt voor een verkiezingsdebat met de politieke partijen uit de Amsterdamse binnenstad dat 28 februari gehouden wordt, over de invoering van vormen van directe

Uw mening is belangrijk - neem daarom 5 minuten en vul de Opiniewijzer in op www.beslismee.nl. Dit kan nog tot en met vrijdagochtend.

UITNODIGING

Tevens bent u allen uitgenodigd voor deze twee bijeenkomsten:


- de uitslagenavond op 18 februari, vanaf 20.00 uur, in het Stadhuis (Stopera, Boekmanzaal), Amstel 1, A'dam, waar de uitslag van de Opiniewijzer wordt gepresenteerd en er gelegenheid is voor alle deelnemers om in discussies meer ideeen aan te dragen voor de toepassing van directe democratie in Amsterdam.

- het verkiezingsdebat op 28 februari, vanaf 20.00 uur in de Posthoornkerk, ingang Haarlemmer Houttuinen 47, A'dam, waar de politieke partijen in de binnenstad zullen aangeven welke van de 6 voorstellen voor directe democratie zij na de verkiezingen van 6 maart a.s. daadwerkelijk zouden willen invoeren.
De avonden worden opgeluisterd met onder meer videobeelden van de marktpleindemocratie in Zwitserland, met optredens van Aristoteles en met live-muziek.

Direct-democraten aller partijen, trek op 18 en 28 februari op naar de Amsterdamse binnenstad voor de volgende stap in de evolutie van onze democratie!