Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Vechtpartij na diefstal telefoon

NIEUWEGEIN Op de Noordstedeweg vond woensdagavond een vechtpartij plaats naar aanleiding van een beroving van een mobiele telefoon.

Omstreeks 19.35 uur liep een 16-jarige jongen uit Nieuwegein over de Noordstedeweg te bellen. Plotseling werd hij door een nog onbekende man aangevallen en beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer twijfelde geen moment en zette de achtervolging in. Na 100 meter kon hij de dader inhalen en ontstond er een worsteling waarbij het slachtoffer in zijn hand gestoken werd.

Uiteindelijk gooide de dader de mobiele telefoon op de grond en vluchtte weg. De 16-jarige Nieuwegeiner liep een kleine snijwond aan zijn hand op. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Poging beroving

VIANEN In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari werd een man beroofd van zijn auto.

Omstreeks 04.15 uur trof de politie -naar aanleiding van een melding door een getuige een onbeheerd voertuig midden op de rijbaan van de Molengraaf aan. Na enige tijd kwam een 23-jarige man uit Dronten naar de agenten toelopen. De man verklaarde dat hij over de Rietkamp reed toen er plotseling drie mannen op de weg stonden en duidelijk maakten dat hij moest stoppen.

Nadat hij gestopt was werden de portieren van zijn opengetrokken en de mannen sprongen in zijn auto. Het slachtoffer werd gedwongen in de richting van de Molengraaf te rijden. Hier zag hij kans -na een worsteling met de verdachten - uit de auto te vluchten. De drie mannen verlieten op hun beurt ook het voertuig en vluchtte weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.