Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.40 uur

Verkeerscontrole

NIGTEVECHT/LOENEN/ABCOUDE De politie heeft op een aantal locaties in het district Rijn en Venen verkeerscontroles uitgevoerd.

In totaal werden gedurende de dag 150 voertuigen gecontroleerd. Voor 15 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor onder andere het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel, het rijden over een doorgetrokken streep en fout parkeren.

Diefstal vanaf huisvuilaanbiedingsstation

BREUKELEN De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat een onbekende man over het hek van de vuilstort was geklommen.

Omstreeks 17.45 uur zagen agenten een bestelauto wegrijden bij het aanbiedingsstation. De agenten besloten de 35-jarige bestuurder uit Putten te controleren. De man verklaarde dat hij over het hek van het station was geklommen en daar uit één van de containers een kapotte video had weggehaald. De agenten hebben de man uitgelegd dat ondanks het feit dat het hier om afval gaat het verboden is om zomaar een afgesloten terrein te betreden. De video werd teruggelegd en de man naar huis gestuurd.

Auto op roadblock

EVERDINGEN Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een groot oliespoor op de Lekdijk.

Ter plaatse constateerden de agenten dat een bestuurder met zijn auto tegen de roadblock was aangereden. Hierdoor was het carter gescheurd en liep de olie op het wegdek. De bestuurder een 75-jarige man uit Schoonhoven verklaarde dat hij net achter een andere auto over het roadblock wilde rijden. Echter het roadblock is bedoeld voor één auto per keer.

De brandweer heeft de weg schoongespoten.