Gemeente Rotterdam

Wethouder Van der Tak maakt kennis CS-vaders

Wethouder Sjaak van der Tak (onder meer Veiligheid) brengt vandaag, van circa 18.45 tot 19.15 uur, een bezoek aan de Marokkaanse Vaders van het Centraal Station. Hij zal daar kennismaken met twee nieuwe vaders die hun werk op vrijdag 1 maart beginnen: de heren Jaouhari en Yakouti. Bij het bezoek van de wethouder zullen ook twee Marokkaanse vaders aanwezig zijn die al langer op het CS werken: de heer Nourri, coach van het team, en de heer Bouzza.
De Marokkaanse vaders doen hun werk sinds maart 2000 op het Centraal Station van Rotterdam. Zij zoeken al lopend door de stationshal contact met Marokkaanse jongeren die zij, nadat zij een vertrouwensband met hen hebben opgebouwd, wijzen op de gevaren van en alternatieven voor een criminele carrière in de drugsscene. Vervolgens verwijzen zij de jongeren door naar instellingen voor scholing, werk en hulpverlening.
Voordat de vaders aan de slag gaan krijgen zij een training waarin zij onder meer leren omgaan met agressie, kennis opdoen van het netwerk van hulpverleningsinstellingen in de stad en bekend worden gemaakt met de mensen en organisaties die zij in hun werk zullen tegenkomen. Met ingang van 1 maart zal het team van de Marokkaanse vaders bestaan uit vijf personen.