KWALITEITSCENTRUM EXAMINERING

Datema directeur KwaliteitsCentrum Examinering mbo (KCE)

Met ingang van 1 maart 2002 is de heer dr. C. Datema (58) benoemd tot directeur van KwaliteitsCentrum Examinering (KCE).

De heer Datema heeft diverse functies bekleed binnen de Nederlandse onderwijssector en was onder meer werkzaam als rector magnificus (en lid van het College van Bestuur) van de Vrije Universiteit, als interim-voorzitter College van Bestuur aan de hogeschool West-Brabant en als voorzitter van het College van Bestuur van de Open Universiteit te Heerlen.

Recentelijk heeft de heer Datema deel uitgemaakt van de ministeriële adviescommissie Franssen, de commissie die de Minister vorig jaar adviseerde over de accreditering van opleidingen in het hoger onderwijs.

De heer Datema is buiten de onderwijssector ook onder andere bestuurlijk actief (geweest) als wethouder van de gemeente Woerden, Dijkgraaf van het Groot-Waterschap van Woerden, lid van de Raad van Toezicht van het LSOP (het totale politie-onderwijs), voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Pica (bibliotheekautomatisering) en voorzitter van de Raad van Toezicht van de fusieziekenhuizen Diakonessenhuis Utrecht en Lorentz-ziekenhuis Zeist.

28 feb 02 10:00