Productschap Tuinbouw

Kortingskaarten Floriade bij PT verkrijgbaar

Bedrijven die heffing betalen aan het Productschap Tuinbouw (PT) kunnen 25 procent korting krijgen op de toegangskaarten voor de Floriade. Zij kunnen de kaarten bestellen via de homepage van de PT-site (www.tuinbouw.nl) of bij de receptie van het productschap onder telefoonnummer 079-3470707.

Een toegangskaart kost normaal 17 euro. Met korting kunnen heffingbetalers voor 12,75 euro de toegangspoorten van de Floriade 2002 passeren. Het productschap heeft geen maximum gesteld aan het aantal kortingskaarten, zodat telers, handelaren, fabrikanten en hoveniers ook gereduceerde toegangsbewijzen kunnen bestellen voor hun personeelsleden en relaties. Het PT heeft verder geregeld dat ongebruikte kaarten niet betaald hoeven te worden. Na afloop van de Floriade vindt de verrekening plaats.

Het productschap steekt zelf ongeveer tien miljoen euro in de Floriade. Van dit bedrag hebben de verschillende tuinbouwsectoren via het PT ruim 5,1 miljoen euro besteed om goed voor de dag te komen op de tienjaarlijkse sierteelttentoonstelling. Daarnaast heeft het schap bijna 2,2 miljoen euro gestoken in de zogenoemde tuinbouwexperience. Voor de bouw van de 'kas van de toekomst' op de Floriade heeft het PT 550.000 euro uitgetrokken.

Floriade 2002 is de leukste tuin van Nederland. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling vindt elke tien jaar plaats: in 2002 voor de vijfde maal. De Floriade is voor publiek geopend van 6 april tot en met 20 oktober 2002. Het Floriadepark ligt in de gemeente Haarlemmermeer vlakbij de internationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en toeristische trekkers als Amsterdam en Haarlem. Naar verwachting bezoeken 3 miljoen mensen uit alle windstreken de Floriade.