Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 28 februari 2002

Wildervank: botsing Rijksweg 33
Bij een botsing op de kruising van de Dalweg met de Rijksweg 33 bij Wildervank raakten woensdagmorgen de beide betrokken personenautos zwaar beschadigd. Tevens liep een van de bestuurders een zware kneuzing op aan een been. Laatstgenoemde, een 25-jarige inwoonster van Veendam, verleende op de kruising komende vanaf de Dalweg geen voorrang aan de andere automobilist, een 37-jarige Bierumer, die over de Rijksweg 33 reed. Ze had de Bierumer niet gezien omdat deze achter een vrachtauto reed die rechtsaf sloeg de Dalweg op. Op dat moment reed de vrouw uit Veendam het kruisingsvlak op.

Heiligerlee: ree door voorruit
De auto van een 56-jarige inwoner van Den Andel raakte woensdagmiddag zwaar beschadigd doordat een overstekende ree door de voorruit van zijn auto vloog op de Provincialenweg bij Heiligere De automobilist kwam zelf met de schrik vrij. De ree vond de dood door het ongeval. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Mussel: auto bij uitwijken tegen boom
Door een uitwijkmanoeuvre van een 19-jarige automobilist uit Stadskanaal raakte woensdagmiddag diens auto totaal vernield en een inzittende gewond, toen de auto tegen een boom botste. Het ongeval gebeurde op de Musselweg in Mussel. Een 15-jarige krantenbezorger uit Mussel reed plotseling de weg op vanuit een uitrit bij een woning op het moment dat de automobilist reeds dichtbij was. De automobilist schrok en probeerde een aanrijding te voorkomen. Hij schampte de fietser nog net, maar botste echter wel tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De inzittende, een 38-jarige inwoonster van Stadskanaal is met onbekend lestel overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Noordbroek: bewoner overloopt inbreker
Een bewoner aan de Sappemeersterweg in Noordbroek overliep woensdagavond toen hij met zijn auto thuiskwam een inbreker, die juist via de voordeur zijn woning wilde verlaten. De bewoner probeerde de inbreker te stoppen door het portier van de auto open te klappen toen de inbreker voorbij wilde rennen. Dit mislukte echter, waarna hij al hardlopende de achtervolging inzette. De opgejaagde inbreker kwam plotseling te vallen waardoor hij de buit moest achterlaten. Hij ontkwam zelf echter via de landerijen. De politie stelde met een speurhond nog een sporenonderzoek in. Dit liep op een gegeven moment helaas dood. De politie heeft de sporen vastgelegd voor nader onderzoek. De gedupeerde bleek na controle zijn spullen volledig terug te hebben.

Leek: autodieven aangehouden
De politie heeft woensdagnacht in Leek twee autodieven aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het gaat om een 33-jarige en een 34-jarige inwoner van Groningen. De politie trof de personenauto met daarin de twee omstreeks 5.00 uur aan op De Dam in Leek. Bij controle bleek dat het met de autopapieren niet in orde was en dat de kentekenplaten afkomstig waren van een andere auto.

Appingedam: rijbewijs ingenomen tijdens snelheidscontrole Het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Siddeburen is woensdagmiddag ingevorderd, nadat hij met een forse overschrijding door een radarcontrole van de politie was gereden op de Woldweg in Appingedam. Hij reed met een snelheid van 107 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Toen hij even later terug kwam werd hem een stopteken gegeven, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Van de overige 176 voertuigen overtraden nog eens tien automobilisten de snelheid.

Winschoten: automobilist met drank aangehouden na waarschuwing Een 54-jarige inwoner van Nieuwe Pekela maakte het woensdagavond wel heel erg bont toen hij onder invloed zijn auto bestuurde, nadat hij kort daarvoor zijn rijbewijs had ingeleverd aan het politiebureau in Winschoten op last van de Officier van Justitie. De man verkeerde tijdens het inleveren duidelijk onder invloed van alcohol en kreeg van de dienstdoende politieman te horen dat hij zo uiteraard niet een voertuig mocht besturen. Sowieso was het verboden omdat hij zijn rijbewijs moest inleveren vanwege een ontzegging. De Pekelder beweerde dat hij werd gebracht en gehaald door een kennis. Korte tijd na het verlaten van het politiebureau echter constateerde een politiesurveillance dat de man wel degelijk zelf een auto bestuurde. Hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daarbij bleek dat hij 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt uitgebreid proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: bromfietser aangehouden
Woensdagmiddag heeft de politie een 23 jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man reed zonder helm op de Nieuwe Ebbingestraat door het rode licht. De politie was op de Nieuwe Ebbingestraat bezig met een rood licht controle. De bromfietser werd staande gehouden, waarbij bleek dat de bromfiets niet was verzekerd. De agent vertelde de bromfietser dat zijn bromfiets mee ging naar het bureau, waarop hij een dreigende houding aannam. Hierop is hij aangehouden. Na verhoor is hij zonder bromfiets weggestuurd.

Hoogkerk: verkeersongeval
Op de kruising van de Reddingiusweg met de Irenestraat in Hoogkerk verleende een 23 jarige snorfietser uit Groningen geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 38 jarige automobilist uit Groningen. Er ontstond een aanrijding, waarbij de snorfietser hoofdletsel opliep. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man weigert winkel te verlaten
De politie heeft woensdagmiddag een 47 jarige man uit Groningen aangehouden die in een winkel aan de Steenstilstraat het personeel bedreigde. De verdachte wilde een CD kopen die niet in de collectie van de winkel aanwezig was. Hem werd uitgelegd dat hij de genoemde CD wel kon nabestellen. Dit wilde de man niet en begon allerlei bedreigingen te uiten tegen het personeel. De man weigerde de winkel te verlaten, waarop hij is aangehouden. De man is na verhoor, met een ontzegging van een jaar, de straat weer opgestuurd.

Groningen: automobilist wijkt uit voor eenden
Donderdagochtend is een 19 jarige automobilist uit Baflo gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Winsumerweg. De man, rijdende uit de richting van Adorp, moest uitwijken voor eenden die de weg overstaken. Hierdoor raakte hij in de slip en botste tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. Met nog onbekend letsel is de man voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto is door een sleepbedrijf weggehaald.

Groningen: Kont knijper in de boeien
De politie heeft woensdagnacht een 18 jarige man uit Groningen in een kroeg aan de Grote Markt aangehouden. De man moest van de portiers het pand verlaten, omdat hij een dame in haar achterste had geknepen. De portiers hadden de man naar de uitgang begeleid. Bij de uitgang ging de man door het lint en trapte het raam kapot. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij in de loop van de nacht weer weggestuurd. De politie maakt een proces verbaal op.

Groningen: winkeldief bedreigt personeel
Woensdagavond hebben politieagenten een 45 jarige man uit Groningen aangehouden in een supermarkt aan de Vismarkt. De man had in de winkel een blikje bier weggenomen, zonder te betalen. Toen hij hierop werd aangesproken, dreigde de man een personeelslid en een getuige met een mes te steken. De man is voor verhoor ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min)