Gemeente Den Haag

2002-02-26: Staatssecretaris Adelmund geeft startsein TheaterPlan

Op maandag 4 maart zal Karin Adelmund, staatssecretaris van Onderwijs, met de Haagse wethouder van onderwijs Pierre Heijnen het startsein geven voor een het project 'Theaterplan' op het Segbroek College. Wieteke van Dort zal het programma presenteren en er zijn enkele optredens van leerlingen.

Het TheaterPlan is onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van het Segbroek College. Het talentontwikkelingsprogramma startte in 1991 met het SportPlan, daarna volgde in 1994 het DansPlan en in 1996 het MuziekPlan. Het TheaterPlan is de vierde in deze reeks. De plannen hebben als doel de combinatie mogelijk te maken van intensieve sport- of kunstbeoefening met de middelbare school. Het TheaterPlan is een gezamenlijk project van het Segbroek College met het Koorenhuis. De leerlingen die zullen gaan deelnemen aan het TheaterPlan volgen gedurende een dagdeel per week een opleiding in het Koorenhuis aan de Prinsengracht en zij maken deel uit van de Theater-Advies-Groep van het Koorenhuis.

Het Segbroek College is een school voor VMBO, HAVO en VWO met ruim 1700 leerlingen. Elk jaar doen zon 200 tot 240 leerlingen mee met een van de talentenplannen. De plannen voor talentontwikkeling zijn voortgekomen uit de buitenschoolse activiteiten en de workshops.

last update: 26 februari 2002 ;pag.: 11456; auteur: 10;cat.: 17 Uw