Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 28 februari 2002

PVDA-DELEGATIE MET KLAAS DE VRIES BEZOEKT PURMEREND EN ALMERE

Maandag 4 maart bezoekt minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Klaas de Vries met de PvdA-kamerleden Athanasis Apostolou, Peter van Heemst, Marja Wagenaar, Saskia Noorman-Den Uyl en kandidaat-kamerlid Aleid Wolfsen, Purmerend en Almere.

Om 10.00 uur gaat de delegatie naar de wijkpost Centrum, Gedempte Singelgracht. De PvdA-ers spreken daar met de wijkbeheerder, de wijkchefteams, de voorzitter van de kerngroep, de projectleider van het wijkbeheer, het unithoofd van de politie, de lijsttrekker van de PvdA in Purmerend en de wethouder Wijkbeheer. Gesproken wordt over wijkbeheer, de samenwerking tussen gemeente en politie en de specifieke situatie van het wijkbeheer in de binnenstad.

Om 11.45 uur spreekt men in wijkpost Overwhere, aan het Wormerplein over het wijkbeheer. Naast de rol van het onderwijs en onderwijsinstellingen speelt ook de betrokkenheid van de bewoners een belangrijke rol.

In Almere wordt de delegatie om 14.00 uur ontvangen door burgemeester Hans Ouwerkerk in de Burgerzaal in het Stadhuis, Stadhuisplein 1. Het programma heeft als thema "Vijf ontmoetingen met de vijfde stad van Nederland". De ontmoetingen beginnen alle om 14.30 uur.

De eerste ontmoeting vindt plaats in jongerenbuurtcentrum Nos Kultura, Westeinde 25 in Almere Buiten. Peter van Heemst gaat samen met verschillende kandidaat-raadsleden en de wethouder in gesprek met Antilliaanse jongeren en MBO-scholieren van het ROC Flevoland.

In Almere Haven vindt de tweede ontmoeting plaats, die staat in teken van Vitaal in Almere Haven. Marja Wagenaar en Athanasis Apostolou maken samen met kandidaat-raadsleden van de PvdA en de fractievoorzitter van de PvdA in Almere een wandeling door het centrum en brengen een bezoek aan het bejaardencentrum De Overloop.

De derde ontmoeting staat in het teken van de Leefbaarheid in Almere Stad. Minister Klaas de Vries, de PvdA-lijsttrekker van Almere en wethouder Arie Willem Bijl zijn aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring voor een wijkontwikkelingsplan.

De vierde ontmoeting vindt plaats in het Alnovum. Hier wordt gesproken over Hoger Onderwijs en ICT. Saskia Noorman-Den Uyl en twee PvdA kandidaat-raadsleden volgen een gastcollege met studenten en jonge ondernemers. (ov)

De laatste ontmoeting staat in het teken van Veiligheid in Almere. Kandidaat- kamerlid Aleid Wolfsen maakt met de directeur van veiligheidszorg, Klaas Wolzak en kandidaat-raadslid Rob Beuse een wandeling door het centrum.

Voor meer informatie: Angela de Jong 070-318 2696