Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 28 februari 2002

PVDA-DELEGATIE MET ELLA KALSBEEK BEZOEK SOCIALE VERNIEUWINGSPROJECTEN IN DEN HAAG

Op maandag 4 maart brengen staatssecretaris van Justitie Ella Kalsbeek, de PvdA-kamerleden Adri Duivesteijn, Gerritjan van Oven, Usman Santi en kandidaat-kamerlid Gerard Bosman een bezoek aan Den Haag.

Om 10.00 uur arriveert de PvdA delegatie samen met wethouder Jetta Klijnsma bij het experimentele vadercentrum Escamp, Leyweg 849 in Den Haag. Dit vadercentrum voor emancipatie, coachend ouderschap en vernieuwing vloeit voort uit een initiatief voorstel van de PvdA-raadsleden Tineke van Nimwegen en El Houssine Moutthahid. Projectleider Mohammed Bouras leidt het gezelschap op deze locatie rond.

Tussen 11.30 tot 12.15 uur voegt wethouder Arend Hilhorst zich bij de PvdA-delegatie en wordt een gezamenlijke wandeling gemaakt over de vernieuwde Leyweg-boulevard. De Leyweg is de 'hoofdweg' van het naoorlogse stadsdeel Escamp. In dit stadsdeel zijn herstructurering en wijkverbetering volop aan de orde, waarbij veel aandacht is voor ouderen. Zo wordt rond het Coornhertcentrum een woonzorg ontwikkelingszone gerealiseerd.

Om 12.15 uur maakt de delegatie tijdens de lunchpauze kennis met de medewerkers van de Haeghegroep (HGR) en wonen zij de officiële kick-off van de HGR website bij. De Haeghegroep is een sociaal werkvoorzieningbedrijf aan de Kerketuinenweg 2. Ella Kalbeek onthult de internet zuil, die in de toekomst op de HGR-locaties komt te staan. Op deze wijze wil men het gebruik van internet voor alle medewerkers toegankelijk maken.

Tot slot neemt de delegatie tussen 13.00 en 14.15 uur een kijkje bij enkele HGR-bedrijven, waaronder Harghemond, Ateliers en Techniek. In groepjes maakt men kennis met de directie en managers van de HGR.