Gemeente Leiden

Ondertekening intentieverklaring verhuur en gebruik Vondellaan 35

Op maandag 4 maart 2002, om 13.45 uur, zal in het gebouw van de Eerste Leidse Schoolvereniging (ELS) aan de P.C. Hooftlaan 12 een intentieverklaring worden getekend over verhuur en gebruik van een deel van het pand Vondellaan 35. Bij de ondertekening zijn aanwezig dhr. L. Schuerman, namens het bestuur van de Centrale Organisatie Kinderopvang Leiden (COKL), mw. C. van Huffel, namens het bestuur van de ELS en dhr. H. Buijing, wethouder Onderwijs van de gemeente Leiden.

Het voormalig schoolgebouw voor voortgezet onderwijs aan de Vondellaan 35 is nu voor een groot deel in gebruik bij de Mondriaan Onderwijsgroep. Verder is een deel verhuurd aan het huisartsencollectief Huisartsen onder één dak (HOED) en aan de COKL.

De intentieverklaring betreft een deel van het pand dat op dit moment wordt verbouwd tot een schoolgebouw met acht lokalen. De ELS laat haar wachtlijst los, waardoor de school de komende jaren zal groeien en op termijn de behoefte heeft aan deze acht lokalen. Met ingang van het schooljaar 2002/2003 krijgt de ELS de beschikking over twee lokalen. De lokalen die in eerste instantie niet door de ELS worden gebruikt, zullen aan de COKL worden verhuurd. Hiermee kan de COKL het ruimtegebrek dat ontstaat door verbouwing van het gebouw aan het Maansteenpad opvangen. Vanaf januari 2004 zal in principe jaarlijks een lokaal aan de ELS worden toegevoegd. Met het ondertekenen van de intentieverklaring leggen gemeente, ELS en COKL het gebruik van de lokalen vast.