Gemeente Enschede

In bedrijfstelling openbare verlichting Wesselerbrink


Enschede, 28 februari 2002
Op maandag 4 maart aanstaande, tussen 13.15 en 13.30 uur, zal Wethouder R. Bleker van Leefbaarheid en Wonen op de overgang Oldenkottebrink en Rekkenbrink efficiënte energiezuinige verlichting op een vernieuwde lichtmast plaatsen. Deze gebeurtenis vindt plaats in het kader van preventief jaarlijks onderhoud van openbare verlichting.

Binnen het gemeentelijk takenpakket vormt openbare verlichting een onmisbare schakel. Tevens is goede verlichting noodzakelijk voor het vergroten van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer.
De gemeenteraad heeft de noodzaak tot onderhoud van openbare verlichting en daarmee de vergroting van de sociale veiligheid onderkend en hiervoor structureel geld beschikbaar gesteld in de vorm van een preventief onderhoudsplan voor openbare verlichting. In totaal is ongeveer 360.000 beschikbaar voor het onderhoud van de openbare verlichting in Enschede.

In het kader van onderhoud openbare verlichting staat de Wesselerbrink aanstaande maandag in de schijnwerpers. De nieuwe verlichting kenmerkt zich door een grotere en betere belichting van de omgeving en meer gelijkmatigheid. Daarmee voldoet de verlichting aan de eisen van deze tijd en levert eveneens een besparing van het energieverbruik op. Deze stap moet als lichtend voorbeeld dienen voor de rest van de opwaardering van openbare verlichting in Enschede.


---