Partij van de Arbeid

Den Haag, 28 februari 2002

MARGO VLIEGENTHART BEZOEKT GRONINGEN EN HOOGEZAND SAPPEMEER

Op maandag 4 maart bezoeken de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Margo Vliegenthart en PvdA Tweede-Kamerlid Annet van der Hoek Groningen en Hoogezand Sappemeer.

Om 12.00 uur wordt verzorgings- en verpleeghuis Maartenshof, Schaaksport 100
- 102 te Groningen bezocht. De PvdA-ers spreken hier met Margriet Hommes, directielid van de Maartenshof, Gert van den Bremen, algemeen bestuurslid van de afdeling Groningen, en twee gemeenteraadsleden voor de PvdA; Jacqueline Kinds en Margriet Klasen.

Om 13.45 uur vertrekt men naar Vinkhuizen. In 't Vinkhuys, Diamantlaan 94, is er een bijeenkomst over Zorg en Welzijn. Tijdens deze bijeenkomst komen verschillende onderwerpen aan bod: gezondheid en recreatie, wonen en bereikbaarheid, woon- en wijkverbetering. Annet van der Hoek blijft in 't Vinkhuys waar ze om 15.15 uur meedoet aan een forumdiscussie.

Tezelfdertijd vertrekt Vliegenthart naar Vensterpark, Parkweg 128 - 130. Samen met wethouder Willem Smink en raadslid Jacqueline Kinds spreekt ze over buitenschoolse opvang.

Om 17.00 uur wordt Margo Vliegenthart ontvangen in woonzorgcentrum Voor Anker, Hoofdstraat 150 in Hoogezand. Hier gebruikt ze een broodmaaltijd met personeelsleden en bewoners van het zorgcentrum.

Tezelfdertijd brengt Annet van der Hoek een bezoek aan huize Velemansdroom, Noorderstraat in Sappemeer. Huize Velemansdroom is een woonvorm voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren. Van der Hoek schuift hier aan voor een maaltijd, die is bereid door de bewoners zelf.

Tussen 18.45 en 20.00 uur neemt Margo Vliegenthart deel aan een gezamenlijke bijeenkomst van het Provinciale Huis voor de Sport en de PvdA-afdeling Hoogezand in het Huis voor de Sport, Laan van de Sport 6. De bijeenkomst wordt geopend door wethouder Roelof Stäbler, waarna Margo Vliegenthart een inleiding houdt over thema´s als de verantwoordelijkheid van gemeenten voor sportaccommodaties, vrijwilligers in sportverenigingen, het belang van de breedtesport en de rol die topsport daarbij speelt.

Tot slot brengt Vliegendhart om 20.15 uur een bezoek aan de Rheense Compagnie, Tak van Poortvlietstraat 361 in Hoogezand. Hier wordt Vliegenthart door bewoners geïnformeerd over het project 'Heel de Buurt' en krijgt zij het eindrapport van dit project aangeboden.