Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-03-2002
1e persbericht 4 maart 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Truc bij pinautomaat
In het afgelopen weekend zijn in Eindhoven twee gevallen bekend geworden waarbij met een truc geprobeerd wordt mensen die geld pinnen hun pas afhandig te maken en de code te achterhalen. In een geval lukte dat. In beide gevallen stonden twee mannen bij de pinautomaat toen het slachtoffer bij de automaat kwam. Toen het slachtoffer aan de beurt was duwde zij het pasje in de gleuf en begon met de procedure van het pinnen. Het pasje kwam daarna echter niet uit de automaat terug. Op dat moment kwam een vrouw tevoorschijn. Zij vertelde dat zij dat ook eens heeft meegemaakt. Volgens de bank zou je dan twee keer een 0 en de pincode moeten intoetsen. Het slachtoffer volgt die raad op in het bijzijn van de vrouw. Deze ziet de code van het slachtoffer. Het pasje komt echter niet uit de automaat, omdat in de gleuf iets gedaan is wat het pasje vasthoudt. Dat is waarschijnlijk door de twee mannen er in gedaan. Deze twee mannen halen het pasje uit de automaat als het slachtoffer is verdwenen. Geld van een andermans rekening halen is dan niet meer moeilijk. Op de Tongelresestraat lukte de truc. Er was 250,= van de rekening gehaald. Op de Stationsweg lukte de truc niet omdat de man van het slachtoffer naar de automaat kwam om te kijken wat er aan de hand was. De vrouw vluchtte. De man van het slachtoffer zag dat er iets in de gleuf gedaan was. Hij kon dat er uit halen en aan de politie geven. Advies: Als je zorgt dat een ander de pincode niet ziet, lukt de truc niet.

Eindhoven: Man betaalt taxi niet
Zondagavond om 20.25 uur is in het politiebureau aan de Mathildelaan een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een taxi besteld maar het bleek dat hij na de rit niet wilde of kon afrekenen. Enkele maanden geleden had de taxichauffeur dezelfde man in de auto gehad en ook toen kon hij niet afrekenen. Nu reed de taxichauffeur naar het politiebureau en leverde daar zijn klant af. De taxichauffeur deed aangifte van flessentrekkerij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man kon naar verhoor weer naar huis, te voet.

Eindhoven: Man verdacht van vrijheidsbeneming
Op de Johannes van der Waalsweg is maandag om 4.25 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou zijn 21-jarige Eindhovense vriendin enkele uren vastgehouden hebben. Ze hadden zondagavond ruzie gekregen in hun woning aan de Johannes van der Waalsweg. De man pakte haar sleutels af en deed de deur op slot. Dat duurde tot 3.00 uur, toen de man iets uit zijn auto moest pakken. Op dat moment gelukte het de vrouw te ontsnappen. De man kwam achter haar aan, maar de vrouw kreeg hulp van passanten. Die brachten haar naar het politiebureau. De politie zag de man op straat lopen en hield hem aan. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Gokkast gekraakt
Vijf jongens hebben zondagmiddag in een café aan de Strijpsestraat de geldlade van een gokkast gestolen. De vijf jongens stonden om de gokkast heen zodat de andere gasten en de kastelein niets merkten van de diefstal. Toen ze het café verlieten zag de kastelein dat een van hen iets achter zijn kleding verborgen hield. Hij keek naar de gokkast en zag dat de kast was opengebroken en dat de geldlade weg was. Hij ging achter de jongens aan en zag hen op een parkeerplaats aan de Schootsestraat, waar ze de geldlade plunderden. De kastelein kreeg hulp van zijn 17-jarige zoon, maar zij moesten het afleggen toen een van de daders met pepperspray spoot. De vijf daders konden ontkomen.

Helmond: Man vernielt verkeerspaal
Op de Heistraat is zondag om 23.55 uur een 57-jarige Helmonder aangehouden. De man, die flink gedronken had, had een paal met een verkeersbord afgebroken. Hij is de cel ingegaan.

Budel: Inbraak
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Dr. Anton Mathijsenstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn een PC, een gouden armband, een portemonnee en geld verdwenen.

De Rips: Snelheidscontrole
Zondag tussen 13.55 en 16.30 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1029 voertuigen de radarapparatuur. Hiervan reden er 140 te hard. De snelste reed 142 km/u. 80 is toegestaan.

Leende: Onder invloed tegen een lantaarnpaal
Een 35-jarige automobilist uit Heythuysen is zondag om 23.45 uur op de Valkenswaardseweg aangehouden. De man raakte met zijn auto van de weg en reed tegen een lantaarnpaal. Door de aanrijding ging de auto op zijn kop. De man raakte niet gewond. Hij had wel gedronken en blies
1,4 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Valkenswaard: Woninginbraak
Zondag tussen 16.30 en 17.30 uur is ingebroken in een woning aan de Haagstraat. Uit de woning verdwenen een dvd-speler, 9 paar schoenen en 3 handtassen. Het is niet duidelijk hoe men binnengekomen is, mogelijk met een valse sleutel.

Valkenswaard: Inbraak in restaurant
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een restaurant aan de Luikerweg. De voordeur is opengebroken en uit de zaak zijn twee flat screens, een stereoset en twee flessend rank gestolen. De apparatuur is ruim 3.000,= waard.