Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 4 maart 2002

Groningen: autodief aangehouden
De politie heeft zondagmorgen op de Legeweg in Groningen een 17-jarige Stadjer aangehouden die in een gestolen auto reed. De jongeman reed met hoge snelheid en probeerde zich aan een politiecontrole te ontrekken. Na een korte achtervolging werd hij tot stoppen gedwongen waarbij hij nog tegen de politieauto aanreed. Hij verliet spoorslags de auto en probeerde te ontsnappen. Dat lukte niet. Hij werd na enkele honderden meters overmeesterd en aangehouden. Hij voor nader onderzoek ingesloten.

Musselkanaal: man aangehouden voor vernielen raam Zondagavond heeft de politie bemiddeld in een ruzie aan de Korenstraat in Musselkanaal waar een 31-jarige bewoner ruzie zocht met een 44-jarige inwoner van Stadskanaal. Deze liet aan de Korenstraat familie uit zijn auto stappen die hij thuisbracht. Dit irriteerde kennelijk de man uit Musselkanaal die overigens onder invloed van alcohol was. Op een gegeven moment gooide hij een onbekend voorwerp richting de man uit Stadskanaal die het zat was en een gedeelte van een los hekwerk in zijn richting gooide. Hierdoor werd een raampje naast de deur van de woning vernield. De inwoner van Stadskanaal heeft een verklaring afgelegd over de vernieling. De man uit Musselkanaal heeft nog geen aangifte gedaan.

Veendam: auto tegen boom, gewonden naar ziekenhuis Bij een verkeersongeval op de Zuidwending bij Veendam zijn zondagavond drie personen gewond geraakt. Het ging om de 19-jarige bestuurder uit Bellingwolde en twee inzittenden, eveneens uit Bellingwolde. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. Door onbekende oorzaak verloor de genoemde automobilist de macht over het stuur en botste frontaal op een boom. De auto raakte daardoor zwaar beschadigd. De brandweer die ook was gewaarschuwd om betrokkenen uit de auto te halen hoefde niet op te treden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min).