Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Surveillance-auto wordt ingehaald

NIEUWEGEIN - Zondagmiddag werd een surveillance-auto van de politie op de Rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein ingehaald door een 49-jarige man uit Leiden.

De man reed met een snelheid van 180 km/u alwaar een snelheid van 100 km/u is toegestaan. De agenten gaven een stopteken, dat genegeerd werd. Na een achtervolging stopte de man uiteindelijk op de vluchtstrook vlak voor de afslag Kerkdriel. Er werd proces-verbaal opgemaakt. De auto werd in beslag genomen en de man zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding voor vernielingen

HOUTEN Op zondag 3 maart is een jongeman voor openlijke geweldpleging aangehouden.

Rond 16.45 uur kreeg de politie de melding dat door een groep jongeren vernielingen waren gepleegd in de voortuin van een woning aan de Binnentuin. In de omgeving werd een 18-jarige jongeman uit Houten door de politie aangehouden. Hij zou één van de verdachten zijn die meerdere planten en een pot in de voortuin hadden vernield. De jongeman werd naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Naar de aanleiding van de vernielingen en de identiteit van de andere betrokkenen wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Meer dan twee keer de toegestane snelheid

VIANEN Op zondag 3 maart moesten twee motorrijders na een zeer forse snelheidsovertreding hun rijbewijs inleveren.

Rond 16.20 uur zagen politiemensen twee motorrijders over de Lexmondsestraatweg tussen Lexmond en Vianen rijden. Terwijl daar een maximum snelheid van 80 km/ u geldt, constateerden de politiemensen dat de beide laagvliegers met een (al gecorrigeerde) snelheid van 163 km/u reden. De motorrijders, beiden 22 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein en Houten, werden op de Bentzberg aan de kant van de weg gezet. Zij moesten direct hun rijbewijs inleveren en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernielingen

IJSSELSTEIN Op zondag 3 maart zijn twee jongens voor het plegen van vernielingen aangehouden.

Rond 17.15 uur kreeg de politie de melding dat bij een school aan de Televisiebaan een ruit zou zijn vernield. Ter plaatse bleek dat vermoedelijk twee jongens de ruit hadden ingegooid en waren weggelopen. Getuigen wisten vervolgens te melden dat de jongens een vuilniszak met oude kleding uit een Humanitascontainer hadden gepakt en op de rails van de tram hadden gelegd. Vlak daarna werden zij door controleurs van Connexxion van het baanvak van de tram gestuurd. Vervolgens liepen zij door naar de Utrechtseweg, trokken bij een benzinestation plastic handschoenen uit een houder, goten daar benzine over en probeerden deze aan te steken. Dat mislukte. De jongens werden echter door een man uit Nieuwegein betrapt en aangehouden.

Beide verdachten, 14 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werden door politiemensen naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt en hun zaak is voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT. Rond 21.15 uur werden zij heengezonden.