Stadsdeel Zeeburg

Werkzaamheden rondom Piet Heinkade

Afsluiting Parallelweg
Van 4 maart t/m 15 maart is de Parallelweg afgesloten voor het autoverkeer. Het kruispunt Parallelweg-Piet Heinkade wordt in deze periode aangepast, om aan te sluiten op een nieuwe wegomlegging van de Piet Heinkade. Daarnaast vinden er werkzaamheden aan de kabels en leidingen plaats in de strook naast het spoor.

Het langzaam verkeer kan wel gebruik maken van het Czaar Peterviaduct en wordt daarna via een tijdelijke route naar de kruising Panamalaan/Borneolaan geleid, zodat men hier veilig kan oversteken. Het autoverkeer richting Piet Heintunnel wordt omgeleid via de Oostenburgergracht-Panamalaan, het autoverkeer richting Centraal Station wordt omgeleid via de Oostenburgergracht-Kattenburgerstraat.

Fietspad Piet Heinkade
Tot eind maart zullen op de Piet Heinkade werkzaamheden aan de kabels en leidingen plaatsvinden. Het fietspad naast de Piet Heinkade moet daarom afgesloten worden. Oorspronkelijk zou dit werk half januari starten en na ca. 6 weken klaar zijn, maar i.v.m. vorst in de grond moest er later gestart worden.

Nadat de kabels en leidingen zijn doorgetrokken moeten deze op het bestaande netwerk worden aangesloten. Helaas bevindt dit netwerk zich precies onder het fietspad langs de Piet Heinkade (het deel tussen café Panama en de kruising met de Parallelweg/Czaar Peterstraat). Omdat er geen veilige fietsverbinding naast de werkzaamheden gemaakt kan worden, zal dit fietspad tot eind maart uit het verkeer worden genomen. Fietsers en voetgangers worden via het fietspad tussen de Rietlandparktorens en de Oostelijke Handelskade omgeleid.

Afsluiting Kattenburgerviaduct/Piet Heinkade
In de nacht van 21 op 22 maart (tussen 21.00 - 06.00 uur) en vanaf 22 maart 22.00 uur tot en met 23 maart 18.00 uur vinden werkzaamheden plaats onder het Kattenburgerviaduct en de kruising Piet Heinkade. Naast asfalteerwerkzaamheden zullen de laatste belijningen worden aangebracht en detectielussen voor de verkeerslichten op de Kattenburgerkruising.

De werkzaamheden veroorzaken enige verkeershinder:
* In de nachten van donderdag 21 en vrijdag 22 maart zal de Kattenburgerkruising zijn afgesloten voor het autoverkeer. Fietsverkeer kan gewoon doorgang vinden.

* Op zaterdag 23 maart zal de Piet Heinkade vanaf de kruising Piet Heinkade/Kattenburgerstraat en de brug over de Oosterdoksdoorgang afgesloten zijn voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen van de normale route gebruik maken. De kruising zelf is wel bereikbaar, het autoverkeer wordt omgeleid via de Kattenburgerkruising, Prins Hendrikkade-Oosterdokskade.