Ingezonden persbericht

MAXDATA introduceert PLATINUM 500-server

Kwaliteit, betrouwbaarheid en hoge prestaties

Amsterdam, 4 maart 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, introduceert de MAXDATA PLATINUM 500-server, het entry-level-model in de PLATINUM-serverserie. Met de PLATINUM 500 slaat MAXDATA een brug tussen pc-servers en PLATINUM-servers. De PLATINUM 500-server is ontwikkeld voor netwerken met circa tien gebruikers. Het is een uitstekende keuze voor ondernemingen die willen profiteren van de hoge prestaties en betrouwbaarheid, en zeer prijsbewust zijn. Deze nieuwste aanvulling op het serverportfolio van MAXDATA vormt dan ook de ideale server voor kleinere ondernemingen.

MAXDATA levert in de Benelux standaard binnen tien dagen een op maat gemaakte (Built-to-Order) PLATINUM 500-server die volledig getest is. Eventueel kan een server met het Expresse BTO-systeem binnen 48 uur geleverd worden. De uitgebreide servicevoorwaarden omvatten een breed optiepakket voor wat betreft garantie, garantieverlenging en responstijd. De PLATINUM 500 beschikt over veiligheidsfeatures als temperatuurmeting en gegevensspiegeling. Door zijn geringe formaat is de server eenvoudig te plaatsen in kleine netwerkomgevingen. Het gebruik van speciaal ontwikkelde IDE-harddisks (Integrated Drive Electronics) van gerenommeerde fabrikanten zorgt ervoor dat een snelheid van 7200 r.p.m. (rotations per minute) geleverd wordt.

Het moederbord van de PLATINUM 500 bestaat uit een Dual Pentium III met ServerWorks LE-3T-chipset. Daarnaast is de server uitgerust met één of twee
1 GHz-processoren. De IDE-RAID-controller ondersteunt twee harddisks van 40 GB of 80 GB. De Intel Pro/100+ netwerkkaart en de grafische kaart zijn geïntegreerd. Met de optioneel verkrijgbare ombouwset kan het Tower-systeem worden omgebouwd tot een 19-inch Rack-server.

"De PLATINUM 500-server is een uitermate stabiele en betrouwbare oplossing, die zich kenmerkt door optimale flexibiliteit, een hoogstaand prestatieniveau en een prijs die ligt onder die van vergelijkbare servers van andere producenten", zegt Emile Schmeits, Marketing Manager van MAXDATA. "Deze server is dan ook uitermate geschikt voor kleinere kantooromgevingen als belastingadvieskantoren of advocatenkantoren, waar men op zoek is naar een betrouwbare server die zekerheid biedt tegen een zeer aantrekkelijke prijs."

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl