Ingezonden persbericht

Persbericht

Staffware maakt voorlopige jaarcijfers 2001 bekend

Alkmaar, maart 2002 - - Staffware, toonaangevend in business process automatisering, heeft haar cijfers voor het jaar 2001 (eindigend op 31 december 2001) bekendgemaakt. De omzet is gestegen naar â'¬ 62.2 miljoen (in 2000: â'¬ 61,7 miljoen). In productresearch en -ontwikkeling werd vorig jaar â'¬ 12,2 miljoen geïnvesteerd. Dit bedrag is 19,5 % van de omzet en daarmee hoger dan het industriegemiddelde van 14,3 %. Ook de cash resources zijn gestegen naar â'¬ 28,1 miljoen. Het Profit Improvement Programma (PIP) leverde in 2001 een kostenbesparing van meer dan â'¬ 9,7 miljoen. International Sales groeide aanzienlijk, mede dankzij diverse miljoenencontracten in verticale markten. Sales buiten het Verenigd Koninkrijk groeide afgelopen jaar met 14%; dit is 61% van de totale salesactiviteiten (2000: 54%). Binnen Staffware Nederland steeg de jaarlijkse omzet met 80,6 % naar â'¬ 7,1 miljoen.

De resultaten voor het tweede half jaar waren positiever dan de eerste zes maanden van 2001. Staffware werd in het vierde kwartaal van 2001 weer winstgevend. De cashflow bleef over geheel 2001 positief. Dit is met name bemoedigend vanwege de algehele tegenslag in de IT-industrie. De EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation) bedroeg voor het tweede half jaar â'¬ 0,9 miljoen en staat tegenover een negatieve EBITDA van â'¬ 3,9 miljoen over het eerste half jaar van 2001. Dit is positief omdat Staffware de resultaten over het tweede half jaar boekte nadat de organisatie te maken had gekregen met reorganisatiekosten van â'¬ 0,6 miljoen en negatieve waardeschommelingen over monetaire transacties van â'¬ 0,3 miljoen. Als de positie van de Sterling zich niet zou hebben versterkt, zou de omzet over 2001 nog eens â'¬ 1,3 miljoen hoger zijn uitgevallen.

Het Profit Improvement Programma (PIP) heeft de vaste kosten per jaar met â'¬ 9,7 miljoen teruggedrongen door te anticiperen op de slechte marktomstandigheden die in 2001 duidelijk werden. Staffware heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in zowel minder presterende regio's als functies, maar deze hebben geen invloed gehad op haar kernactiviteiten.

International Sales maakte een grote groei door, mede dankzij diverse miljoenencontracten in verticale markten. Enkele voorbeelden zijn: Siemens Medical Health Services Corporation (USA), Commonwealth Bank Group (Australië), Child Support Agency (Verenigd Koninkrijk) en Nedcor Group (Zuid-Afrika). Daarnaast sloot Staffware grote overeenkomsten met EDS Credit Services, Optus, T-Mobil en UnumProvident. In Nederland, Frankrijk, Italië en Japan werden er met name contracten getekend in de overheids- en financiële sector. Staffware Nederland ging onder andere overeenkomsten aan met Essent Kabelcom en De Goudse Verzekeringen. Samen met de Staffware-vestigingen in Zuid-Afrika en Australië leverde Staffware BV in Nederland een van de belangrijkste winstbijdragen. De iProcess engine component van de nieuwe Staffware Process Suite is bij vijf van de bovengenoemde contracten ingezet.

In oktober 2001 kondigde de organisatie de Staffware Process Suite aan waarmee Staffware zich specifiek richt op de opkomende BPM-markt. De Staffware Process Suite staat voor meer dan honderd manjaren aan ontwikkelingen door Staffware. Het combineert de toonaangevende software van Staffware met 'best-of-breed' componenten van derden.

Binnen de BPM-markt richt Staffware zich steeds meer op twee specifieke aspecten. Ten eerste de Business Process Outsourcing (BPO) markt; alleen al in het Verenigd Koninkrijk wordt voor de komende drie jaar een groei van 15,5% voorspeld. Ten tweede - als verdere uitbreiding op de Staffware Process Suite - het leveren van Applicatie Frameworks. Dit zijn voorgebouwde, op maat gesneden template-applicaties. Een groot voordeel hiervan is dat klanten nu volledig naar hun individuele eisen en wensen een oplossing kunnen creëren. Tevens besparen ze veel tijd en hoge kosten die vaak gepaard gaan met het ontwikkelen van geheel nieuwe, op maat gemaakte systemen.

Binnen Staffware BV is Jasper Kloos benoemd tot Sales Director. Kloos trad in 1997 bij Staffware BV in dienst als Strategic Business Manager Overheid. Begin 2001 werd hij benoemd tot Sales Manager.

In een commentaar op de resultaten stelt John O'Connell, Chairman en Chief Executive Officer van Staffware plc.: 'In de tweede helft van 2001 werd de organisatie gestimuleerd door een winstterugkeer. Er is veel vertrouwen in onze positie binnen de workflowmarkt en de opkomende BPM-markt met onze Staffware Process Suite. Er zijn grote mogelijkheden voor onze organisatie om deze positie te versterken door investeringen in nieuwe applicaties en daarnaast door uitbreiding van ons succesvolle partnerkanaal. Om die reden kunnen we, al dan niet voorzichtig, optimistisch zijn over de nabije toekomst. Hoewel we rekenen op een upturn in de IT-markt, blijven we focusssen op waardevolle verkoopactiviteiten en een strak kosten- en cash-management. Dankzij onze marktpositie zijn we in staat om nog meer positieve omstandigheden te creëren en te benutten, waarbij we streven naar een zeer voortvarende groei op de langere termijn."

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Telefoon: 072 - 5120728, http://www.staffware.com

Over Staffware
Staffware is oprichter en marktleider van de bedrijfsprocesautomatiserings- en workflowmarkt. Staffware levert op dit gebied al ruim vijftien jaar toonaangevende technologie en oplossingen aan alle grote industriesectoren, waaronder commerciële organisaties, het bank- en verzekeringswezen, telecom, nutsvoorziening en overheid. Staffware-applicaties worden binnen een zeer kort tijdsbestek ontwikkeld en volledig op maat gemaakt, waardoor klanten snelle return-on-investements en hoge terugverdiensten behalen. Voor het herinrichten en stroomlijnen van interne processen en taken binnen een organisatie levert Staffware een complete set tools. Deze is beschikbaar op verschillende technologieplatformen en makkelijk uitwisselbaar. De Staffware Process Suite maakt het integreren en automatiseren van de interne processen van klanten, partners, leveranciers en tussenpersonen niet alleen eenvoudiger, maar ook effectiever. Als basis voor hogere organisatieproductiviteit, verbeterde klantenservice en groter concurrentievoordeel wordt gebruikgemaakt van toonaangevende BPM- en CRM-technologieën. Tevens volgt het de wets-, industrie- en managementreguleringen. Momenteel zijn er ruim 1,5 miljoen Staffware-gebruikers. Staffware heeft een goede reputatie opgebouwd, mede dankzij de kracht van haar product en haar klantgerichtheid. De organisatie is de afgelopen zes jaar vertienvoudigd en heeft nu meer dan 400 medewerkers, verdeeld over verschillende vestigingen in negentien landen. Mede door de ondersteuning van een uitgebreid partnernetwerk bestrijkt Staffware wereldwijd de belangrijkste business regio's. Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com.

Redactionele informatie: Pb0402 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Tel.: 055 - 3663034, fax: 055 - 3602661. E-mail: prinflux@cs.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - -
INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PRInflux@cs.com Http://www.Influx-pr.com