Ingezonden persbericht


Vereenvoudigd portalbeheer door combinatie van Novell eDirectory en Enterprise Portal Solution van SAP Portals


* Novell eDirectory wordt toegevoegd aan Enterprise Portal Solution van SAP Portals

* Samenwerking marktleiders vereenvoudigt portalbeheer en biedt gepersonaliseerde toegang tot portalinformatie

Capelle a/d IJssel, 4 maart 2002 - Novell, leverancier van Net bedrijfsoplossingen, en SAP Portals, leverancier van open bedrijfsportals en business intelligence producten, maken bekend dat Novell eDirectory, de software voor identiteitsbeheer, wordt toegevoegd aan Enterprise Portal van SAP Portals. De bedrijven zijn overeengekomen dat Novell de LDAP-directory levert die wordt geïntegreerd met de Enterprise Portal van SAP Portals. Klanten hebben hiermee de garantie dat zij eDirectory binnen deze oplossing kunnen gebruiken. Door de beheersmogelijkheden van eDirectory voor gebruikersidentiteiten aan de bedrijfsportal toe te voegen wordt het gebruikersbeheer eenvoudiger en kan gepersonaliseerde toegang worden geboden tot informatie. Hierdoor worden de beheerskosten teruggebracht en de beveiliging verbeterd.

Mensen zijn in toenemende mate afhankelijk van informatie van verschillende bronnen, zoals bedrijfsapplicaties, databases, e-mail en internet. Om deze bronnen bij elkaar te brengen zijn bedrijfsportals ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers alle applicaties en informatie direct opvragen en combineren. Directories met informatie over de identiteit van de gebruiker vereenvoudigen het beheer van deze portals. Zij stellen bedrijven in staat de toegankelijkheid van informatie via de portal te controleren en te personaliseren op basis van de rol en verantwoordelijkheid die de gebruiker binnen de organisatie heeft. SAP Portals, dat een hele reeks standaards ondersteunt, waaronder LDAP, kan haar product met behulp van deze directories n verbeteren.

"De bedrijfsportal van SAP Portals biedt klanten de mogelijkheid samen te werken, weloverwogen beslissingen te nemen en de snelheid en efficiëntie te verhogen door alle bedrijfskritische informatie binnen en buiten de onderneming te bundelen en op efficiënte wijze aan de gebruikers te leveren", zegt Gil Perez, Vice President Global Alliances and Partners bij SAP Portals. "Door Novell eDirectory aan die infrastructuur toe te voegen kunnen klanten van SAP Portals op eenvoudige en effectieve wijze gebruikersidentiteiten beheren. Dit leidt tot lagere administratiekosten en betere beveiliging."

"SAP Portals wilde eDirectory in de Enterprise Portal Solution integreren vanwege de schaalbaarheid, de performance en de fantastische positie in de markt. Hierdoor is eDirectory een ideale aanvulling op onze bedrijfsportal", aldus Perez.

"De samenwerking tussen Novell en SAP Portals biedt onze klanten een aantal interessante oplossingen", zegt Paul Smart, Vice President en General Manager van de Net Directory business van Novell. "De combinatie van de SAP Portals bedrijfsportal en de technologie van Novell biedt klanten een betaalbare, goed te beheren oplossing die kan worden geïntegreerd met uiteenlopende systemen binnen de onderneming."

Novell
Novell is leverancier van eBusiness oplossingen en Net services software voor de beveiliging en ondersteuning van alle typen netwerken - het Internet, intranetten en extranetten; draadloos naar vast; zakelijk en publiek - met alle vooraanstaande besturingssystemen. Samen met de divisie voor eServices, Cambridge Technology Partners, helpt Novell organisaties bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen, het vereenvoudigen van systemen en processen en het benutten van nieuwe kansen met one Net oplossingen.

Novell's Net services software voorziet het fundament voor one Net - één wereldwijd netwerk dat nieuwe applicaties en nieuwe vormen van zakendoen ondersteunt. Wereldwijde channel-, consultancy-, educatie- en technische support-programma's, tezamen met strategische allianties - combineren Novell Net services software met producten en diensten van derden om te komen tot complete Net-oplossingen.



Ingezonden persbericht