Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Overleg Sociaal Plan Agis: langzaam maar zeker

Op 18 en 25 februari 2002 heeft de Dienstenbond CNV weer overleg gevoerd met Agis over de aanpassing van het sociaal plan in verband met Focus 2004 en het locatiebeleid.

We hebben nog geen overeenstemming met uw werkgever bereikt, maar zien nog steeds kans om tot aanvullende afspraken te kunnen komen over het opvangen van de sociale gevolgen van de plannen van Agis.

Tijdens het overleg op 18 februari heeft de Dienstenbond CNV heel duidelijk richting Agis aangegeven dat wijziging van de 55-jaarregeling en invoering van het kwaliteitscriterium bij behoud van functie onbespreekbaar is. Tijdens het overleg van 25 februari heeft Agis daarvan gezegd zich bij dit standpunt neer te leggen. Over andere punten, zoals de duur en hoogte van compensatieregelingen, definitie van het begrip passende functie en detachering zijn we nog in overleg. Tijdens het laatste overleg op 25 februari kwam Agis nog met een nieuw voorstel voor werknemers die niet boventallig worden, maar vanwege de privé-situatie niet met hun werk meekunnen. Agis wil daar echter een negatieve bijstelling van het bestaande sociaal plan voor terug. De Dienstenbond CNV heeft daarop aangegeven het voorstel te ondersteunen om iets te doen voor die groep, maar dat dit op een andere manier gefinancierd moeten worden.

Op donderdag 7 maart as. spreken we verder met uw werkgever. U verneemt nader van mij.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jeroen Warnaar, tel: 055-577 26 40. Email: j.warnaar@cnvdibo.nl

Apeldoorn, 26 februari 2002.