Gemeente Roermond

Roermond, 4 maart 2002

Inschrijving Natuur- en Milieuprijs Roermond 2002 van start

Vanaf vandaag kunnen bewoners, bedrijven, scholen en verenigingen ideeën indienen voor de Natuur- en Milieuprijs 2002. Het gaat daarbij om ideeën en plannen die het milieu sparen of verbeteren. Een goed en duurzaam milieu is niet alleen een taak van de overheid, maar een gezamenlijke zorg en taak voor alle inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen in Roermond. De inschrijftermijn sluit op 1 juni 2002. De winnaar wordt in september bekendgemaakt. Deze ontvangt een bedrag van ¤ 2000,-, een originele oorkonde, eeuwige roem en publiciteit.

De Natuur- en Milieuprijs 2002
Met de Natuur- en Milieuprijs Roermond wil de gemeente bijzonder milieugedrag en duurzame ontwikkeling van natuur en milieu in onze stad stimuleren. Met duurzame ontwikkeling wordt bedoeld dat de natuur en het milieu zo min mogelijk worden belast. De kwaliteit van ons milieu moet zoveel mogelijk gewaarborgd blijven, zodat ook toekomstige generaties op een aangename wijze kunnen leven. Denk mee en maak kans op ¤ 2000,-.

Wie kan meedoen en hoe moet dat?
Iedereen kan meedoen, zowel bedrijven, scholen, verenigingen als particulieren. Heeft u (alleen of met collega's, vrienden, buren of klas- of clubgenoten) een leuk idee, project of initiatief dat een bijdrage levert aan een duurzame toekomst, vraag dan bij de gemeente Roermond een informatiepakket aan (tel: 359 342 of 359 343). In dit informatiepakket vindt u enkele praktische richtlijnen en het aanmeldingsformulier. Zorg dat uw inzending uiterlijk 1 juni 2002 binnen is.

Maakt geld gelukkig?
De winnaar van de Natuur- en Milieuprijs 2002 kan niet alleen rekenen op ¤ 2000,- en een originele oorkonde; de smaakmaker van Roermond staat ook eeuwige roem en flink wat publiciteit te wachten.

Prijsuitreiking
Nadat een onafhankelijke jury de inzendingen heeft beoordeeld, zal de Natuur- en Milieuprijs uiteindelijk in september worden uitgereikt.