Provincie Limburg

Forse impuls voor vestigingsklimaat ICT

Provinciale investering in Grote Stedenbeleid Heerlen

FORSE IMPULS VOOR VESTIGINGSKLIMAAT ICT

De Provincie Limburg en de gemeente Heerlen investeren elk 680.670,- in het programma 'Vestigingsklimaat ICT' van Heerlen. Dat gebeurt in het kader van het Grote Stedenbeleid. Daarnaast is het mogelijk dat er nog aanvullende provinciale subsidie wordt gegeven vanwege het innovatiebeleid. Omdat er nog geen duidelijkheid is over de precieze projecten, wordt daarover in een later stadium een beslissing genomen Het programma "Vestigingsklimaat ICT' bestaat uit vijf onderdelen:

Netwerkontwikkelingen bedrijven, kennisinstellingen en overheden Hierbij zal gekeken worden naar mogelijkheden voor vestiging van grote ICT-bedrijven, naar samenwerkingsverbanden op het snijvlak onderwijs-arbeidsmarkt en naar experimenten met ICT-diensten op wijkniveau.

Versterking kennisinfrastructuur
Onderwerp hier is versterking van de kennisinfrastructuur op gebied van ICT in de gemeente, waarbij in beeld zijn de Hogeschool Zuyd, het International Institute for Infonomics en de Open Universiteit.

Uitbouw fysieke ICT-infrastructuur
Binnen deze actielijn is het de bedoeling via een gerichte aanpak te komen tot een 'last mile'- project, waarin zowel kantoren/bedrijven als woningen in een bepaald te selecteren stadsdeel een aansluiting krijgen op het breedbandnetwerk.

Ontwikkeling e-government diensten
Enkele gemeentelijke diensten zullen langs elektronische weg aan burger, bedrijfsleven en andere vragende partijen aangeboden gaan worden.

Programmamanagement
Een externe programmamanager gaat de uitvoering van het hele programma ondersteunen. Dit programmaonderdeel is te zien als een soort technische bijstand.
4-3-2002 12:47