Gemeente Coevorden

Afronding aanbestedingsprocedure haven

In de aanbesteding voor de aanleg en exploitatie van een haven met het bijbehorende natte bedrijventerrein, heeft de combinatie KWS.-Drenthe, Hazelaar Aanneming, Schagen Zwolle en Grontmij Advies en Techniek de economisch meest voordelige aanbieding gedaan. Naar verwachting zal de aanleg eind 2002 afgerond zijn en is de exploitatietermijn bepaald op 10 jaar.

De aanbesteding is gedaan middels een concessie voor het uitvoeren van overheidsopdrachten voor de uitvoering van werken met een voorselectie. De aanbesteding is uitgevoerd conform de richtlijnen voor Europese aanbestedingen.
Na de voorselectie zijn naast de reeds genoemde combinatie nog vier aangemelde combinaties uitgenodigd om een aanbieding te doen. Dit zijn de volgende combinaties:

- combinatie Heijmans Infrastructuur en Milieu, Boskalis en Tauw
- combinatie Reef Wegenbouw, Besix, Van der Wiel Infra & Milieu en Haskoning Nederland

- combinatie Ballast Nedam Infra en Arcadis Ruimtelijke Ordening
- Koninklijke BAM NBM en DHV Milieu en Infrastructuur
De haven met het natte bedrijventerrein sluiten aan op het grensoverschrijdende industrieterrein Europark en wordt als zelfstandig onderdeel van Europark ontwikkeld. In de toekomst is het natte industrieterrein onderdeel van het Europark. De aan te leggen haven is geschikt voor schepen tot 1000 ton en loopt hiermee vooruit op de opwaardering van het kanaal Almelo - Coevorden.

De gemeente verwacht medio maart 2002 de nu volgende contractbesprekingen binnen de kaders van de gevraagde uitgangspunten en aanbiedingen af te kunnen ronden. De besprekingen leiden tot een publiek private samenwerking.