Gemeente Amsterdam


---
|
161 nieuwe studentenkamers geopend

161 nieuwe studentenkamers geopend

Op vrijdag 1 maart hebben wethouder Duco Stadig en stadsdeelwethouder Onno Peer het voormalig zusterhuis van het Andreasziekenhuis feestelijk geopend voor studentenhuisvesting. Het zusterhuis dat vroeger huisvesting bood aan de verpleegsters van het Andreasziekenhuis bevat 161 kamers met op iedere kamer een douche en toilet. Tot het moment van sloop zullen deze kamers voor huisvesting van studenten van de Hogeschool voor Economische Studies (HES) en van andere onderwijsinstellingen worden gebruikt.

Om het zusterhuis geschikt te maken voor studentenhuisvesting heeft de gemeente Amsterdam een subsidie van ongeveer ¤ 363.024 (f 800.000) verleend voor de opknapbeurt van het zusterhuis. Met deze subsidie en investeringen van de HES zijn de kamers hersteld, douches en toiletten gerepareerd en alle technische installaties in orde gemaakt. Verder zijn de kamers geverfd en is de stoffering hersteld. Ook zijn in het gebouw diverse faciliteiten voor de studenten aangebracht. Benden in het gebouw zijn een Soos en een wasserette aangelegd en buiten een afgesloten fietsenstalling waar fietsen veilig kunnen worden gestald.

Veel aandacht is besteed aan veiligheid. Er is buiten adequate verlichting aangelegd en veel van het groen is teruggesnoeid. Voor het pand is een beheerder aangesteld. Seniors houden in het gebouw toezicht. De afdeling van de studentenhuisvesting van de HES beheert de verhuur van deze kamers. De kamers kosten per maand ¤ 181,51 (f 400) alles inclusief.

De gemeente heeft de maatregelen om het tekort van studentenhuisvesting verwoord in de raadsnotitie Studentenhuisvesting van vorig jaar november. Hierin zijn maatregelen opgenomen waarmee het tekort op zowel korte termijn door middel van tijdelijke woningen als op lange termijn structureel kunnen worden verminderd.

Paul van Yperen

^


-

© gemeente Amsterdam - 4-03-2002