FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten wil camera's in supermarkt

FNV Bondgenoten wil camera's in supermarkt

FNV Bondgenoten wil dat supermarktconcerns camera's gaan plaatsen in de winkels. Geweld, diefstal en agressie vormen een fors probleem in winkels. De FNV-bond verwacht dat het personeel veiliger zal kunnen werken als op strategische plekken camera's worden geïnstalleerd. De bond denkt dat daar een preventieve werking van uit zal gaan. Bovendien kan het beeldmateriaal helpen bij het opsporen en pakken van daders.
FNV Bondgenoten doet dit voorstel in de CAO-onderhandelingen voor de supermarkten die donderdag 7 maart beginnen.

Verder vraagt FNV Bondgenoten 4 procent loonsverhoging, een vaste eindejaarsuitkering van 2 procent of een winstdelingsregeling. Als de topsalarissen in een bedrijf meer stijgen dan de CAO-lonen voor de gewone werknemers, dan eist FNV Bondgenoten dat ook de gewone lonen met datzelfde percentage verhoogd worden.

De bond wil ook afspraken maken over pensioen en VUT. De pensioenregeling moet al jaren worden vernieuwd en de VUT-regeling moet worden omgezet in een prepensioenregeling. Deze kwestie sleept al drie jaar. Daarmee zijn de supermarkten de enigen in de detailhandel die het systeem nog niet omgebouwd hebben. Het overleg vlot niet omdat werkgevers alles te duur vinden. FNV Bondgenoten stelt geen exorbitante eisen. De bond vraagt een pensioenregeling die in de rest van de detailhandel gangbaar is.

De CAO supermarkten geldt voor circa 200.000 werknemers.

Meer informatie:
Jos van Dijk ,voorlichter, 030-2738377, 06-22518743 Willem Noordman, bestuurder, 06-22518746


04 mrt 02 13:44