Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 maart 2002, no. 28

Studenten TU maken ontwerp voor een Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP)

A.s. maandag 4 maart vanaf 12.00 uur vindt er op de TU Eindhoven de jaarlijkse, door Cheops (studievereniging bouwkunde) georganiseerde, ontwerpwedstrijd plaats. Deze staat bekend als het 24-uursproject. Veertig studenten bouwkunde (tien groepjes van vier) gaan aan de slag om in 24 uur een ontwerp te maken voor een bouwkundig project. Het onderwerp is dit jaar een Jongeren Ontmoetings Plaats. Om te voorkomen dat studenten vast voorwerk doen ligt er op het onderwerp van het project een embargo tot maandag 12.00 uur.

24 uur lang aan één stuk ontwerpen
Maandag 4 maart om 12.00 uur wordt de opdracht aan de studenten toegelicht. Tot op dat moment weten zij niet wat ze moeten ontwerpen. Vanuit het Stadsdeelkantoor Tongelre kwam het voorstel om als onderwerp voor dit jaar te kiezen voor een Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP). De studenten moeten, overigens zonder dat zij de TU mogen verlaten, in 24 uur een ontwerp maken voor een JOP. Dinsdag 5 maart, om 13.00 uur start de presentatie van de tien ontwerpen aan de jury. Ieder ontwerpteam krijgt tien minuten om met behulp van een geavanceerd tekenprogramma hun ontwerp te presenteren. In de jury zitten naast een docent van de TU onder andere ook een medewerker van het Stadsdeelkantoor Tongelre en iemand van het Jongerenpanel Tongelre.

Jongeren Ontmoetings Plaats
In het stadsdeel Tongelre houdt men zich al enige tijd bezig met het verwezenlijken van een JOP. In eerste instantie kwamen er vragen en klachten rondom jongeren in de buurt Geestenberg/Muschberg. Het Stadsdeelkantoor Tongelre is daarop met een overleg gestart met de jongeren (via het Jongerenpanel Tongelre), met de politie en met vertegenwoordigers van de wijk waar de JOP eventueel komt.

Ook is er binnen de gemeente geld gereserveerd voor het realiseren van de JOP. Naar aanvullende middelen voor extra voorzieningen zoals bijvoorbeeld een trapveldje wordt op dit moment nog gezocht.