Gemeente Zwolle

bekend Datum uitgave: 04-03-2002
Onderwerp :Burgerzaken
Op woensdag 6 maart a.s. kiezen de inwoners van Zwolle hun nieuwe gemeenteraad. 84.168 kiesgerechtigden mogen hun stem uitbrengen in een van de 57 stembureaus verspreid over de stad. Burgemeester Henk Jan Meijer maakt de uitslag van de Zwolse gemeenteraadsverkiezingen omstreeks 21.45 uur bekend in het stadhuis tijdens de "uitslagparty".

Deze uitslagparty begint om 20.30 uur. De hal en de burgerzaal van het stadhuis zijn voor deze gelegenheid omgebouwd tot Grand Café. De toegang tot het feest is vrij voor een ieder die is geïnteresseerd in de uitslag van de verkiezingen. Omdat de stembureaus dit jaar tot 21.00 uur geopend zijn zal de definitieve uitslag pas rond 21.45 uur bekend zijn.
Voor en na de bekendmaking van de uitslag houdt gespreksleider Aize Bouma interviews met diverse politici. Vóór de uitslag bekend wordt gemaakt, zullen deze gesprekken gaan over actuele thema's die in Zwolle spelen. Na de bekendmaking van de uitslag zal de heer Bouma de aanwezigen om een reactie op die uitslag vragen.
Aan het eind van de avond (naar schatting omstreeks 23.00 uur) is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen ook schriftelijk in het stadhuis beschikbaar. Nadat de burgemeester de uitslag bekend heeft gemaakt is deze ook direct op de site www.zwolle.nl te lezen.

Bron: Communicatie en Juridische Zaken
Datum van 04-03-2002 tot 07-03-2002