Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 4-03-2002 Persbericht politie district Sittard (JvK/14.30 uur) Sittard, 32-jarige man verdacht van neersteken SRV-man

De politie van Sittard verdenkt een 32-jarige man uit Eindhoven van de gewelddadige overval op maandag 12 november 2001 op een SRV-man in Dieteren. Bij deze overval werd de SRV-man diverse malen met een mes gestoken en werd geld gestolen uit de kassa.

Na zijn daad reed de overvaller weg in een lichtgroene Opel Kadett, waarvan al vlug vast stond dat dit voertuig in Eindhoven gestolen was. Deze auto werd nog diezelfde dag van de overval terug gevonden op een parkeerplaats in Panningen.
De auto werd veiliggesteld en door de technische recherche nauwkeurig onderzocht. Daarbij werd DNA-materiaal aangetroffen en veiliggesteld. In de buurt waar dit voertuig werd teruggevonden werd een andere auto, eveneens een Opel Kadett, gestolen. Deze auto werd op 13 november in Venlo door de politie aangehouden kort nadat ermee was getankt zonder te betalen. In de auto bevonden zich op dat moment twee personen, waaronder de 32-jarige verdachte.

Door de politie van Eindhoven werd vervolgens een onderzoek ingesteld naar een reeks autodiefstallen waarvan de man werd verdacht. Gaandeweg dit onderzoek kwam de man in beeld als verdachte van de overval op de SRV-man in Dieteren. De man werd hiermee geconfronteerd en verleende zijn medewerking aan een DNA-onderzoek. Afgelopen week werd de uitslag van het DNA-onderzoek bekend. Dit wees uit dat het DNA-materiaal dat in de vluchtauto is aangetroffen afkomstig is van de 32-jarige verdachte.

Op woensdag 6 maart 2002 moet de verdachte verschijnen voor de rechtbank in Maastricht.